Tid til besindighed


Tid til besindighed

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Jonas Dahl er sundhedsordfører for SF, og han vil sørge for, at danskerne hurtigst muligt får klarhed over det hjemlige beredskab mod svineinfluenzaen. Desuden vil Dahl sørge for, at danskere, der har planlagt at holde sommerferie i Spanien, får besked om det spanske beredskab, så de roligt kan sætte sig til rette i charterflyet.

Konkret består Jonas Dahls indsats i en række spørgsmål til sundhedsminister Jakob Axel Nielsen (K). Det bekendtgør Dahl på SF’s hjemmeside.

Hvis ikke svineinfluenzaen med cirka 150 dødsfald i Mexico var en ganske alvorlig sag, kunne man smile overbærende af Jonas Dahls pusten sig op på et tidspunkt, hvor sundhedsministeren for længst har været på banen. Og hvor samtlige medier følger udviklingen tæt og fortæller om sygdommen og dens mulige spredning ud fra allehånde indgangsvinkler.

Spændende, hvad nyt og overraskende Jakob Axel Nielsen har at fortælle Jonas Dahl, når ministeren svarer på spørgsmålene om nogle dage!

Jonas Dahls forsøg på at profilere sig på svineinfluenza viser, at der er rigtig god grund til at lytte til lægevidenskabens besindige røster.

Ligesom sygdommen ikke må bagatelliseres, må den heller ikke på nuværende tidspunkt pustes op og skabe unødig frygt. Og det er ikke kun oppositionspolitikere, der skal tøjle deres permanente trang til at stille spørgsmål og slæbe diverse ministre i samråd.

Også medierne bør klappe hesten, inden de slipper dommedagsprofetierne løs for publikum.

Tirsdag eftermiddag var de nøgne kendsgerninger disse:

Ingen uden for Mexico er døde af sygdommen.

I Storbritannien er to personer testet positive og i Spanien én - i alt tre konstaterede tilfælde i Europa med flere hundrede millioner mennesker.

En halv snes danskere kan have sygdommen, men man ved det endnu ikke. De fleste er sendt i isolation i deres eget hjem, indtil man ved, hvad de fejler.

De europæiske udbrud, der er konstateret indtil nu, har været milde. Og når Sundhedsstyrelsen i Danmark og sundhedsmyndighederne i sammenlignelige lande samtidig virker på forkant med situationen, må konklusionen være, at der foreløbig ikke er grund til nogen form for panik.

Hvis nervøsiteten alligevel sniger sig ind hos den enkelte, kan det være godt at erindre, at sundhedsmyndighederne langt bedre end før er rustet til at tage hånd om epidemier og pandemier.

Tænk på den reelle frygt, som befolkningerne måtte gennemleve under Den Spanske Syge i 1918-1920. Eksperter er uenige om tallet, men globalt døde mellem 25 og 50 millioner mennesker af sygdommen.

Igen: Svineinfluenzaen skal tages alvorligt, og ingen ved i dag, hvordan den udvikler sig.

Men hvis danskerne absolut vil bekymre sig, bliver cirka 400 mennesker hvert år dræbt i trafikken. Og langt de fleste alvorlige trafikuheld kunne undgås med større respekt for færdselsreglerne. Blot for at sætte tingene lidt i perspektiv.

Så indtil videre: Tag det roligt og nyd foråret.

Tid til besindighed

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce