Teltet på Flakhaven


Teltet på Flakhaven

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

HÆVNEN er jo altid sød, og derfor fik Odenseborgmester Anker Boye lov til at stege i eget fedt i en forholdsvis ligegyldig sag om et telt på Flakhaven. Herregud, vi taler om et stykke teflon, ganske vist til ni millioner kroner - men dog stadig et stykke teflon. Ikke om et multikulturhus, en overordnet plan for havnen, en nedgravning af Thomas B. Thriges Gade, nedlæggelse af otte skoler, afskaffelse af hjemmehjælpen - eller andre store og kontroversielle projekter, der ville sætte deres præg på Odense for altid. Vi taler om et telt.

I GÅR trak et flertal i Økonomiudvalget teltpløkkerne op, endnu inden de var slået i - og Anker Boye måtte konstatere, at det "vartegn for byen", som han havde planlagt, ikke bliver til noget.

Nå - vartegn og vartegn. Store ord i september, men netop de mange store ord, som Anker Boye har brugt på det seneste - uden først at rådføre sig med andre - var også årsagen til teltets fald. Havde borgmesteren besluttet sig for at nymale et gadeskilt for 200 kroner på en fjerntliggende vej i kommunen uden at spørge om lov, var også det blevet trynet. For nu skulle den egenrådige mand for bordenden, som en af byrådets konservative benævnte borgmesteren i går, ned med nakken.

SAGEN rummer mange paradokser. På den ene side har oppositionen - ikke med urette - længe beskyldt borgmesteren for ikke at foretage sig noget som helst. Når han så foretager sig noget, får han skænd.

Intet under, hvis borgmesteren er i tvivl om, på hvilket ben han skal stå - og intet under, hvis han er træt af et byråd, hvis visioner generelt kan ligge i et tomandstelt, og som, borgmesterens partifæller inkluderet, slår korsets tegn, hvis nogen skulle få en idé, som koster lidt. Åbenbart er det ikke velset at få ideer, som kan signalere, at noget foregår der dog i Odense - og som, hvis man ellers kan se ud over sin korte næsetip, på længere sigt endda vil være en forretning. Vist vil Odense overleve uden et H.C. Andersen-telt, men et lille skib i søen, for nu at låne citychefens bemærkning fra avisen i går - det var det da.

OMVENDT bør borgmesteren også kigge indad og spørge sig selv, om det var taktisk fikst for anden gang på tre år at indgå et kuplignende budgetforlig allerede inden førstebehandlingen. Om det var taktisk fikst at indgå en Elsam-aftale med vetoret og dagen efter gå i pressen og score personlig reklame ved at øremærke pengene til kulturen. Om det var taktisk fikst at holde teltkortene så tæt til kroppen og først orientere byrådet i sidste øjeblik.

Det var ikke fikst - kvaliteten af materien ufortalt - og for det må borgmesteren nu bære straffen.

BARE ærgerligt, at resten af byen må dele straffen med ham - for det er jo byen, det går ud over.

Så for byens skyld synes der lige nu brug for megen selvransagelse. Ikke kun hos borgmesteren - men også i resten af byrådet.

Teltet på Flakhaven

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce