Talmagi eller ikke


Talmagi eller ikke

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Økonomi

Statistiske tal giver ofte anledning til misforståelser. Amtsborgmester Karen Nøhr brugte i går i et debatindlæg til avisen ordene ”Talmagi og halve sandheder”.

Det centrale er ikke, om noget er dyrt, men om der leveres kvalitet for pengene, og om borgerne har et reelt frit forbrugsvalg.

Følger pengene borgeren får vi en fri konkurrence, hvor udbud og efterspørgsel bestemmer priser og mængder. Anderledes bliver det, når politikere på samme tid vil være lovgivende, udøvende og dømmende, for her skal man kontrollere det, man selv har ansvaret for. Derfor er udbud af opgaver ofte en god løsning - man kontrollerer sin leverandør og får en fri konkurrence.

Men tilbage til skatteprocenten, så er denne -som amtsborgmesteren korrekt skriver - fra 1 993 til 2001 steget med 2,6 procent til 12,4. Men samtidig er skattesatsen for alle amtskommuner under ét kun steget med 2,1 procent til 11,8. Derfor mangler amtsborgmesteren at fortælle vælgerne, hvorfor vi på Fyn nu skal betale 0,5 procent mere end andre.

Talmagi eller ikke

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce