Tænk syddansk


Tænk syddansk

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

TÆNK syddansk i stedet for fynsk og sønderjysk, opfordrede Bent Skougaard-Jørgensen, en af Odenses flittige læserbrevsskribenter, i avisen i går. Og da Skougaard-Jørgensen tit har fat i noget rigtigt - og af og til, når de personlige aversioner løber af med ham, også i noget forkert - vil vi ile med at give ham ret. Det er nemlig tiden at erkende, at kommunalreformen nu engang er, som den er. At Socialdemokraternes tomme trusler om at lave den om er bragesnak, og at der er lavet en studehandel, der overraskende har gjort Vejle til regionens hovedstad på Odenses bekostning.

STUDEHANDLEN blev kringlet hjem af Vejles SF-borgmester i en politisk usædvanlig alliance med Dansk Folkepartis Thulesen Dahl - men Vejle-borgmesteren er jo utraditionel - og man kan kun hygge sig over den debat, der pågår i disse dage mellem et par fynske SF'ere, der ikke rigtigt ved, om de skal ære deres jyske partifælle, eller om han er en skurk, fordi han narrede Fyn. Hvorom alt er, var han i hvert fald befriende ærlig, da han indrømmede, at det var en studehandel, der mod guld og mammon fik Vejle til at opgive sin interesse i at orientere sig mod nord i stedet for mod syd.

SÅ MED denne politiske bestikkelse er løbet kørt, og det er - for nu at gentage os selv - måske i grunden ikke så galt. Måske vil Odense omsider indse, at de stegte duer ikke kommer flyvende, men at der nu må arbejdes hårdt og tænkes visionært for at bevise, hvor regionens virkelige hovedstad er beliggende.

Men samtidig må der også tænkes syddansk, som Skougaard-Jørgensen skrev. Det er ikke længer langelænderne uvedkommende, hvad der sker i Tønder - og omvendt - og det siger sig selv, at det dermed også bliver en opgave for regionens medier at holde læsere, lyttere og seere orienteret om, hvad der, bortset fra brækkede ben og indbrud hos købmanden, hænder af fælles interesse i den syddanske region.

DE POLITIKERE, der stiller op til det kommende regionsråd, skylder således også et bud på, hvilken politik de vil føre - idet regionsrådene alligevel ikke bliver reduceret til rene sygehusbestyrelser, som regeringen ellers lagde op til. Men der er også et par andre ting, som de siddende politikere - eller hvem der nu skal træffe beslutningerne - skylder at forklare.

Hvad agter man for eksempel at stille op med det, der måtte blive tilbage af den fynske amtsgård - og hvad med engagementet i Vollsmose? Her har et amtsrådsflertal signalpolitisk prisværdigt - men økonomisk letsindigt - besluttet at etablere en amtsgårdsfilial, der gør Fyns Amt til Egeparkens største lejer.

Det skete ikke uden advarsler, for trods amtsledelsens blinde tro på, at Fyn ville forblive selvstændig, havde andre anet, at sådan gik det måske ikke.

Så hvad nu med Vollsmose og de mange millioner, som Fyns Amtsråd har bundet skatteborgerne til at udrede over en meget lang årrække? Det hører vi gerne en melding om.

Tænk syddansk

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce