Syg - gammel - og ny


Syg - gammel - og ny

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

KULTUR

Indtil nu har debatten om de fremmede mest centreret sig om dem, der kom hertil. Derfor har vi et stort og kommende problemfelt til gode, nemlig hvordan vi tackler kulturforskellene, når de nye danskere bliver syge og skal på sygehus, og når de bliver gamle og skal have hjemmepleje

eller skal på plejehjem. Der ligger forude en meget stor undervisningsindsats for de ansatte, så de kan behandle de nye danskere på en lige så rimelig måde, som vi forlanger, at vi selv bliver behandlet i situationer, hvor vi er lidt mere skrantende. Det er en opgave det ikke er et øjeblik for tidligt at tage fat på.

Heldigvis ser det ud til, at en række amter er blevet klar over, at det er på høje tid. Således kan Kristeligt Dagblad fortælle, at Nordjyllands Amt har lavet et undervisningsmateriale til sine 8000 ansatte. Det første forsøg er specielt rettet mod hospitalspersonale. Tesen er: de nye danskere skal lære, hvordan det er at være dansk patient. De ansatte skal lære, hvordan det er at komme fra en fremmed kultur.Det er et rigtig godt initiativ, der her er sat i søen.

Syg - gammel - og ny

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce