Succes i teatret


Succes i teatret

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

SKØNT DET principielt er temmelig betænkeligt at rose et arrangment, man helt eller delvis selv har stået for, så var valgduellen i går eftermiddag mellem de to partiledere, Helle Thorning-Schmidt (S) og Bendt Bendtsen (K), en succes.

Først og fremmest for demokratiet.

INTERESSEN for den politiske tvekamp på Odense Teater, som Fyens Stiftstidende og TV 2/Fyn stod for, var så stor, at både salen og balkoner var fyldt til sidste plads, længe før duellanterne gjorde deres entré.

Og bortset fra de i forvejen indbudte DSU'ere og KU'ere var størsteparten af publikum ikke hidkaldte partisoldater, men fynboer, som af oprigtig politisk interesse var mødt op for at høre, hvad de to toppolitikere havde at sige.

DEN STORE tilstrømning viste ikke blot, at den påståede politikerlede er kraftigt overdrevet, men også - hvilket er vigtigere - at den almindelige vælger ikke behøver at fodres med snask og sladderagtige, tyndt dokumenterede personhistorier for at blive fanget ind.

Hvis nogle har været i tvivl, så afslørede duellen mellem Helle Thorning-Schmidt og Bendt Bendtsen det opløftende, at vælgerne i høj grad er til politisk indhold og substans.

Heldigvis.

AT DE politiske budskaber så skal afleveres i korte, præcise og fyndige replikker for at trænge igennem er en anden sag, som nogle politikere måske vil beklage.

Men sådan har vilkårene nu én gang ændret sig, siden dengang vælgermøder traditionelt blev indledt med en søvndyssende runde med fem minutters enetale til hver politiker i panelet.

Det varede som regel en times tid, inden anden afdeling med spørgsmål-svar og debat blev sat i gang. Tit var der kaffe mellem første og anden halvleg.

Det er klart, at nuancer kan gå tabt, når budskaberne skal udtrykkes kort, men omvendt er det altid velgørende med klar tale, hvilket vælgerne da også har krav på at høre fra de kandidater, der appellerer for at få ens stemme.

I FORBINDELSE med duellen på teatret er der også grund til at rose repræsentanterne for de to partiers ungdomsorganisationer, DSU og KU, som med bannere, balloner, kampråb og slagsange sørgede for at pifte stemningen i vejret.

Over for modparten var tonen rå og bestemt ikke hjertelig - men glædeligvis var den langt mere drillende end ondskabsfuld.

KONKLUSIONEN er altså, at valgkampe ikke kun behøver at foregå i tv og radio og i avisernes politiske spalter, fjernt fra alle dem, der med et kryds til sammen afgør, hvor magten skal ligge.

Vælgerne vil gerne møde politikerne ansigt til ansigt, især hvis det sker efter den tommelfingerrel, at politik ikke behøver at være kedeligt for at være sagligt.

Denne gode balance fandt Helle Thorning-Schmidt, Bendt Bendtsen, DSU'ere og KU'ere, samt det øvrige publikum, på Odense Teater lørdag eftermiddag.

Folkestyret har det ikke så ringe endda.

Succes i teatret

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce