Stramninger ikke nok


Stramninger ikke nok

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

DET ER IKKE fordi, det ville have været umuligt at få tilslutning fra blandt andre socialdemokraterne til store dele af regeringens nye og strammere udspil. Men Dansk Folkeparti ville ikke være med til de mere begrænsede ændringer, der så var blevet resultatet.

I den situation valgte regeringen blokpolitikken og baserede sig alene på sit støtteparti.

De politiske fordele er indlysende. Socialdemokratiets og de øvrige oppositionspartiers kritik vil hurtigt blegne og er for intet at regne med den kritik, regeringen ville blive udsat for, hvis Dansk Folkeparti havde været holdt ude.

I den givne situatikon handlede regeringen rigtigt. Den måtte give betydelige køb til Dansk Folkeparti, der fejrer resultatet som en stor sejr.

Men regeringen har opnået at få Pia Kjærsgaard og det højtråbende fætterpar, Krarup og Langballe, under ansvarets åg, og dermed skaffet sig et pusterum.HVAD VIL DER så komme ud af stramningerne? Svaret må blive et henholdende: Tja,lad os se. Noget virker rimeligt og ville have kunne få tilslutning fra andre end Dansk Folkeparti, andet vil yderligere skabe panderynken, hjemme og ude.

Næsten grotesk virker det, at kravene til dansk-kundskaber hos flygtninge og indvandrere nu bliver så store, at mange unge danskere, der går ud af 8-9. klasse næppe vil kunne opfylde dem!PIAKJÆRSGAARD siger, at det vigtigste er at få færre indvandrere og flygtninge til landet.Om det sker, ved ingen med bestemthed. Så længe regeringen fastholder, at den ikke vil bryde nogen konvention på området, er det begrænset, hvad vi kan gøre. Rygterne i de kredse, der arrangerer illegale flugtruter, om det ublidere klima i Danmark, er nok mere virkningsfuld end selve stramningerne.

Pia Kjærsgaard forstår fortsat ikke, at det vigtigste er og bliver vore evne og vilje til at integrere de flygtninge, der er i landet - for deres og for vores egen skyld. De skal integreres, men ikke assimileres. De skal have lov til - som danske i udlandet - at dyrke deres sprog og kultur. Men de skal kunne dansk og anerkende de værdier, det danske samfund bygger påSKÆRER VI IND til benet, er det det afgørende spørgsmål om, at de som muslimer vil anerkende en verdslig stat. Hvor mange muslimer anerkender denne adskillelse af religion og politik? Det er en diskussion, vi først nu har taget hul på. Svaret er afgørende for, om integrationsprocessen skal lykkes.

Stramninger alene gør det ikke.

Stramninger ikke nok

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce