Stop tyven


Stop tyven

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

DE SÅKALDTE eksperter ristede naturligvis chefkriminalinspektøren fra Odense over korrekthedens og ansvarsforflygtigelsens ild, da hans melding i gårsdagens avis via de elektroniske medier nåede kongeriget rundt: Ser du et tasketyveri, så spænd ben for tyven. Eller tag fat i ham, opfordrede chefinspektøren - hvilket unægteligt var en anderledes melding end politiets sædvanlige. Men forfriskende var den.

SIDEN august har Odense været plaget af tasketyverier. 90 af slagsen - eller mere end ét om dagen. Men da politiet, selv med en fordobling af styrken, ikke kan stå på hvert et gadehjørne, og da tyverierne synes spredt over hele byen, er det kun ret og rimeligt at bede den store detektiv, offentligheden, om hjælp.

Naturligvis skal man ikke opføre sig hverken dumt eller dumdristigt. Det er nok de færreste, der ønsker at blande sig i et natligt bandeslagsmål på en øde gade. Men mindre kan gøre det. En opringning til politiet - fra sikker afstand - er bedre end blot at vende ryggen til og lade som om, man intet har set. Kampen mod kriminaliteten er i første række politiets sag, men den er også et fælles ansvar. Og der er meget, den almindelige borger kan gøre. Notere signalementer - og stille op som vidne, hvis det kræves.

DE FEJE tasketyverier - som vel egentlig er røverier; der anvendes jo vold - er en svøbe, der bør bekæmpes med de midler, samfundet nu engang har til rådighed. Beretningerne om de ældre ofre, der både har mistet førlighed og liv for få kroner, er talrige. Hvor længe skal det fortsætte?

Tyverierne finder ofte sted ved højlys dag - og tit endda på steder, hvor der færdes mange mennesker. Nogle af alle disse mennesker må have set forbrydelsen ske - og nogle af dem må have kunnet gøre et eller andet. Spændt ben, råbt op, skabt opmærksomhed. Ja, hvad som helst.

DERFOR skal vi støtte chefkriminalinspektørens opfordring - i den ånd, den er fremsat - og tage hatten af for Lars Pedersen, der i gårsdagens avis kunne berette, hvordan han i sin bil forfulgte en tasketyv i Dalum - og selv måtte betale for bulerne i bilen. Urimeligt, i øvrigt.

Eventuelle skader ved berettigede civile anholdelser skal selvfølgelig dækkes. Men jeg ville gøre præcis det samme én gang til. Det er vigtigt, at folk handler, når de ser en forbrydelse, sagde Lars Pedersen. Og det havde han ret i.

NOGET ANDET er så, at man selv kan gøre sit for ikke at blive tasketyvens næste offer. Ubegribeligt, at damer altid skal have deres pung i tasken. Lad tasken blive hjemme og stik pungen i lommen, i mavebæltet eller i andre anordninger, som enhver dansker bruger, når hun er på ferie i udlandet. Hvor det jo pr. definition altid vrimler med røvere og banditter.

Vi skal hilse og sige, at der også findes banditter herhjemme - og at vi alle, hver på sin vis, bør yde en indsats for at stoppe dem. Med omtanke, selvfølgelig.

Stop tyven

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce