Stop kampen


Stop kampen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Året skulle kun blive 27 dage gammelt, før krigen atter brød ud mellem Odenses to Boyer, Anker Boye og Jan Boye, der skiftes til at være byens borgmester, og som begge principielt opfører sig, som om de er det. Også i de perioder, hvor de ikke er det.

Denne gang er det sagen om Udviklingsforum Odense, hvis direktør har sagt op til fordel for et topjob i Kolding, der har fået Boyerne til at fare op. Jan Boye mener, at Anker Boye - der er borgmester lige for tiden - ikke har signaleret den nødvendige opbakning til den snart forhenværende udviklingsdirektør, der følgelig benyttede lejligheden til at smutte til noget andet og bedre. Men det kalder Anker Boye for "noget forfærdeligt sludder". Ingen kan være i tvivl om min støtte til Udviklings­forum Odense, erklærer borgmesteren, der finder sin forgængers angreb "uklædeligt".

Jojo - frø og ugræs fyger atter over hegnet, som det hed sig i den gamle sang, og det skønt valgkampen er slut. Men den næste er måske allerede i gang?

Udviklingsforum Odense er organet, der skal skabe fodslag og samarbejde mellem erhvervslivet, de højere uddannelser, det kommunale system og kulturlivet - og med baggrund i alle fire miljøer syntes Stefan Birkebjerg Andersen, der nu har sagt op, at være den helt rette mand som chef. Men ingen er uundværlig, og Odense bør give sig god tid til at finde en lige så kvalificeret afløser - for ideen er jo god, uanset i hvis politiske have den groede.

Det gjorde den angiveligt i den borgerlige, men i og med, at det samlede byråd står bag Odenses erhvervs-og vækstpolitik - den blev vedtaget den 31. januar 2007 - må vi grundlæggende antage, at den også nyder opbakning fra den siddende borgmester. Hvis ikke, er det tiden at sadle om - for Udviklingsforum Odense var en nødvendig nyskabelse, da den blev født. Og udviklingen - eller manglen på samme - har vist, at den er endnu mere nødvendig i dag.

Så i stedet for at kaste med snavs bør begge Boyerne se fremad.

Det er jo ikke sådan, at Birkebjerg Andersen har taget sig en tilfældig tjans for at slippe ud af byen. Jobbet i Kolding er tværtimod skræddersyet til ham, og selv siger han, at hans nye stilling er så spændende, at han ikke kunne afslå. Det kan jo godt være rigtigt. Og Birkebjerg Andersen siger også, at borgmesterskiftet i Odense ikke har haft "den mindste skygge af indflydelse" på hans beslutning. Også det kan være rigtigt. Og er det ikke, er skaden jo sket. Nu må den udbedres.

Byrådsvalget i november afslørede en ikke ringe Boye-træthed, da de to hovedkamphaner begge fik langt færre personlige stemmer end sidst.

Derimod blev valget en sejr for kvinderne i næste geled: Venstres Jane Jegind og ikke mindst SF’s Stina Willumsen. Et klart varsel om, at afløserne står klar i kulissen, og at kravet til både den nuværende og den tidligere borgmester er, at de lægger deres indbyrdes rivalisering til side og i stedet bruger kræfterne på et seriøst stykke arbejde for deres by - og samvittighedsfuldt passer de embeder, de er blevet betroet.

Gør de ikke det, må andre til fadet. Borgerne ønsker ikke en gentagelse af den forrige byrådsperiode, der formede sig som én lang valgkamp.

Det var bare lige en lille påmindelse.

Stop kampen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce