Sovende i trafikken


Sovende i trafikken

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

ULYKKEN i Tyskland har igen rejst spørgsmål om sikkerhedskravene til danske turistbusser og specielt risikoen ved de såkaldte sovebusser.

Alene i år er der sket tre ulykker med danske busser i Tyskland, hvoraf de to har krævet menneskeliv og i alle tilfælde mange kvæstede.

Den første af de alvorlige ulykker i januar gav anledning til en undersøgelse af såvel arbejdstidsregler for buschauffører som selve indretningen af busserne.

I den forbindelse afslørede politiets kontrol af langtursbusser ved grænsen, at såvel hastighedsgrænser som køre-hviletidsbestemmelser overtrædes i vidt omfang. Og at mange rejsearrangører og busvognmænd lægger rejseplanen så stramt, at den ikke kan gennemføres inden for de gældende regler.

Så sent som i juni afleverede Danske Busvognmænd og Danmarks Rejsebureauforening et oplæg til trafikminister Flemming Hansen om skærpelse af køre- og hviletidsbestemmelserne for chaufførerne. Samtidig har Færdselsstyrelsen krævet sikkerhedsmæssig adskillelse, når sæderne i en bus ændres til sovebrikse. Ingen af de foreslåede ændringer er endnu udarbejdet som lovforslag eller cirkulærer.

HVORVIDT de skærpede krav ville have haft nogen indflydelse på omfanget af søndagens tragiske ulykke, kan ingen endnu svare på. Tilsyneladende har reglerne om køre- og hviletid været overholdt, ligesom bussen ikke har overskredet de gældende hastighedsgrænser. Desuden er det tvivlsomt, om en sikkerhedsadskillelse mellem de sovende passagerer ville have haft større virkning ved så voldsom en ulykke.

Men alligevel er det tankevækkende, at de to alvorligste ulykker med danske turistbusser i år er sket, mens passagererne sov på de udslåede sæder. Sovebusserne er en populær og billig rejseform, ikke mindst blandt de unge. Dels undgår man overnatninger undervejs, og dels kommer man "hurtigere" frem til rejsemålet ved at udnytte natten til transport. Til fordel for natkørslen tæller, at trafikpresset på motorvejene er mindre end i dagtimerne. Omvendt er det mange, trættende køretimer, selv om der er to chauffører til at skiftes om jobbet.

Alligevel har flere busrejseselskaber valgt helt at droppe non-stop-kørslen og er vendt tilbage til traditionelle overnatninger på hoteller. Om det så er mere af hensyn til passagernes komfort end sikkerheden skal være usagt.

TO ALVORLIGE ulykker med sovebusser på et halvt år bør give anledning til ny vurdering af sikkerheden. Ved begge ulykker har mange passagerer fået svære kvæstelser, når de brat er revet ud af søvnen og slynget rundt i bussen. Netop den slags skader, som man i de fleste lande søger at forebygge ved tvungen brug af sikkerhedsseler i personbiler. De samme sikkerhedskrav bør man kunne stiller til busrejserne, hvor mange menneskers liv og førlighed står på spil i trafikken.

Sovebusser: To af de alvorligste ulykker med danske turistbusser i år er sket, mens passagerne sov på udslåede sæder.

Sovende i trafikken

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce