Snork

Sløseri: Politiet i Odense har ladet en stor fisk gå fri, mens de små må betale. Det er dårlig ledelse.

Snork

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

PAPIRARBEJDEog vanskelige sager synes ikke at være den stærkeste side hos Odense Politi, der har større succes med bekæmpelsen af narkohandlere, voldsmænd og rockere end med andre og mere indviklede former for kriminalitet.

Nå, indviklet og indviklet kan man vel næppe kalde det nyeste tilfælde, hvor det blot handlede om få sendt et anklageskrift til retten, inden fristen udløb. Men sagen forsvandt i politigårdens papirdynger - og nu kan en af Fyns største vognmænd glemme alt om den bøde på 740.000 kroner, som politiet havde tiltænkt ham, fordi han systematisk lod sine chauffører overtræde køre- og hviletidsreglerne. Men mens vognmanden således gik fri - hvis han da ikke er blevet så rørt over statsministerens seneste moralprædiken, at han betaler frivilligt - måtte de 70 chauffører hver især udrede bøder på mellem 2000 og 12.000 kroner.

SAGEN er langtfra heldig for Odense Politi, der på det seneste tilmed har forkludret flere store sager om økonomisk kriminalitet.

Blandt andet måtte politiet se to af fire tiltalte i den stærkt omtalte Danish Rattan-sag frikendt, mens de to øvrige fik god rabat af retten, fordi sagen var hele 10 år undervejs. En række pizzabagere blev ligeledes frikendt for anklager for sort aflønning og momsfup - efter ni års arbejde med at skaffe beviser, som ikke holdt. Og senest har politiet måttet frafalde sigtelserne mod en tidligere stor-blomsterhandler, der helt tilbage i 1995 kom under mistanke for skat- og momssvindel for millioner.

ALTSÅ ingen synderlig rosværdig statistik for politiet i Odense, der undskylder sig med andre opgaver - og med det besvær, der efterhånden er med de økonomiske sager. Ifølge Odenses vicepolitimester er de tit så komplicerede, at de nemt tager tre-fire år at efterforske - hvortil kommer yderligere tre-fire år gennem retssystemet.

Sandt er det sikkert - og det er ikke noget isoleret Odense-fænomen - at politiet ikke har det let, når det er oppe mod højt specialiserede og højt betalte advokater og revisorer. Også det særlige bagmandspoliti har måttet æde en røffel fra justitsministeren for langsom sagsbehandling - og den eneste løsning på det problem er at ansætte folk, der kan matche modstanderne, og lønne dem derefter. Nutidens forbrydelser kræver mere ekspertise, end landbetjenten kan præstere.

SÅ MEGEN kredit til politiet i Odense - men så heller ikke mere.

At man kan snorke så grundigt mellem papirstakkene, at den store fisk går fri, mens de små må betale, er rent sløseri - som særligt nu, hvor netop køre- og hviletidsregler er i fokus, må krænke den almindelige retsbevidsthed.

DET ER SLET og ret dårlig ledelse - uanset på hvilken chefgang og på hvilket niveau ansvaret nu bør placeres.

Snork

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce