Småbørns- vælgerne


Småbørns- vælgerne

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

NÆSTE ÅRS valgkamp kommer med stor sikkerhed til at handle om børnefamilierne. Med sit nye kvindehold og ikke mindst med oprettelsen af et helt ny ministerium for "familie og forbrug" har statsminister Anders Fogh Rasmussen sendt et klart signal til vælgerne.

Børnefamiliernes vilkår og dermed de bløde værdier skal profileres i det år, der efter al sandsynlighed kommer til at gå inden næste valg, der skal finde sted senest i november 2005.

Dermed har statsministeren vanen tro igen erobret førertrøjen og for en stund sat ikke mindst Socialdemokraterne og SF skakmat. Netop børnefamiliernes ve og vel har altid været typiske temaer for de to oppositionspartier.

Men nu "stjæler" regeringen de andres tema og gør det til sit, akkurat som det skete op til valget i 2001.

DET ER et mesterligt skaktræk - også selv om det er et følsomt og rasende dyrt område at bevæge sig ind på. Men meningsmålingerne taler deres tydelige sprog. Det er især kvinderne, der har svigtet Fogh-regeringen.

De har - som mange andre iøvrigt - ikke brudt sig om den danske opbakning til Irak-krigen. En krig der helt har flyttet opmærksomheden fra de hjemlige problemer, der er tættere på folks hverdag.

MEN HVIS folk går rundt og tror, at statsministerens hamskifte er udviklet i enrum under sommerferien i det sydfranske, så tager de grueligt fejl. Den politiske manøvre, vi nu er vidner til, er nøje forberedt.

Vi husker endnu en statsminister uden slips i rundkreds med børnene på en Odense-skole. Og vi erindrer også netop den nye familieminister Henriette Kjærs felttog for bedre barselsregler for kvinderne. Det ligner et holdarbejde.

DEN NYE familieminister har sikkert allerede et katalog over godbidder til børnefamilierne i skuffen. Og hvis ikke, så kan hun straks hente inspiration fra lønmodtagernes HK.

Herfra er der allerede udsendt krav om flere fridage under børns sygdom - inspireret af en aftale som TDC har indgået med sine akademikere. De får fuld frihed, når børnene er syge, men når det er sagt, så er det værd at bemærke, at netop disse akademikere ofte kan passe arbejdet hjemmefra ved pc'en.

Der er jo ikke helt de samme vilkår, den lille butiksindehaver eller håndværksmester lever under. De kan jo ikke bare indkalde en vikar eller lade kunderne vente, til de ansattes børn igen er raske. Jo, det kan de måske godt. Men det koster.

DET BØR for retfærdighedens skyld nævnes, at vi alle - ud over mere barselsfri - i de senere år faktisk har fået fem ekstra fridage - også til børnepasning. Tiden har altså langt fra stået stille til børnefamiliernes ugunst. Men hukommelsen er kort - også i politik.

Valgstrategi: Statsministerens satsning på børnefamilierne er nøje forberedt og målrettet mod kvinderne, der har svigtet Fogh-regeringen.

Småbørns- vælgerne

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce