Skænderiet i Venstre


Skænderiet i Venstre

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Venstre, det store regeringsparti, har det rigtig svært for tiden.

Statsministerens forsikringer om, at EU's regler kun berører "et hjørne" af den danske udlændingepolitik klinger stadig mere hult, og vælgernes mistro får ekstra næring af en vrissen integrationsminister, der nægter at forholde sig til de konkrete eksempler, hun præsenteres for.

Venstre dykker i samtlige meningsmålinger, den nye konservative boss Lene Espersen har snuppet det meste af opmærksomheden, og partiets kronprins Lars Løkke Rasmussen har ikke for alvor rystet forårets kedelige bilagssag af sig.

Om Venstre kunne være kommet bøvlet i forkøbet ved rettidig omhu bliver aldrig opklaret, men måske kan partiet drage nytte af at blive gjort opmærksom på et problem, der kan dukke op om et års tid - når valgkampen op til kommunalvalget i november 2009 sætter ind.

Som landet ligger nu, er det gode spørgsmål, hvordan Christiansborg-Venstre med troværdigheden i behold kan støtte og anbefale de partifæller, der stiller op som borgmesterkandidater ude i landet.

Det må være enormt svært for landspolitikere i et parti, som historisk mere end noget andet har sat omhu med skatteborgernes penge i højsædet, at pege på kandidater, der ikke har styr på pengesagerne.

På kandidater, som klynker over "stramme tøjler", selv om milliarder af statskroner i angiveligt rigeligt mål fosser ned i kommunekasserne.

Som Erling Bonnesen, engang borgmester i Broby, nu landspolitiker og Venstres kommunalordfører, udtrykte det i avisen i søndags:

- Det er en ynk at høre på, at uanset hvor vi vender os hen, så får vi hylekoret med, at man ikke kan få det til at hænge sammen.

Undervisningsminister Bertel Haarder befinder sig i samme boldgade. Når V-borgmestre lægger op til, at der skal skæres i undervisningstimerne i folkeskolen, så forklarer Haarder, at kommunerne tværtimod har fået penge til at hæve niveauet.

Som Faaborg-Midtfyns borgmester Bo Andersen summerer op, så udstilles V-borgmestrene som en flok inkompetente fjolser.

Hvis man udelukkende skulle tage stilling til de tørre tal i mudderkastningen, så var menighed på Herrens mark.

Men synlige pejlemærker er der dog for mennesker, der færdes ude i det virkelige liv til daglig - nedslidte skoler, ringere ældrepleje, og så videre. Listen er lang.

Finansministeren og de partifæller, han sender i byen for at tryne borgmestrene, sidder med én stor trumf på hånden. Nemlig kommunernes underskrift på økonomiaftalen med regeringen.

Her må man spørge, i hvor mange år topfolkene i Kommunernes Landsforening vil skrive under på en aftale, som med stor sikkerhed skrider tre måneder senere.

Hvad skatteyderne endnu ikke har mærket spor til, er regeringens bebudede 50 milliarder kroner over en årrække til et kvalitetsløft i den offentlige sektor.

Men det er selvfølgelig muligt, at regeringen holder milliarderne tilbage, fordi den er bange for, at borgmestrene vil solde pengene op.

Skænderiet i Venstre

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce