Sænk skatten


Sænk skatten

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

DET KRÆVER, som SF-lederen Villy Søvndal bemærkede ved det radikale nytårsstævne, ganske gode maver at være politiker lige nu - med alle de kaffeinvitationer, der florerer. Da Pia Kjærsgaard væltede den konservative forbrugerminister, inviterede hun Bendt Bendtsen på forsoningskaffe. Et tilbud, der i øvrigt blev afslået. Søvndal selv har drukket kaffe med Socialdemokraterne - som nu til gengæld godt vil have ham med i en regering - og på Nyborg Strand inviterede den radikale Marianne Jelved Bendt Bendtsen på den kaffe, som han ikke ville have hos Kjærsgaard, så de sammen kunne snakke skattereform - når ingen hører det, som hun sagde.

NU KUNNE man med god ret mistænke Marianne Jelved for at ville lokke Bendtsen og De Konservative ud af den i hendes øjne mindre pæne borgerlige familie, der regerer landet i øjeblikket. Måske hun ser en SKR-regering for sig? Kunne jo også hænde, at Bendtsen selv lurede på nye muligheder. Jelved ved så udmærket, at tvangsægteskabet med Dansk Folkeparti ikke er nogen konservativ livret. Oven på Barfoed-fyringen optrådte Pia Kjærsgaard mere end nedladende - og i går langede hun atter ud mod De Konservative i asyldebatten. Ikke meget tyder på, at striden mellem de to partier bliver bilagt foreløbig. Om nogensinde.

Nå - hvorom alt er, har De Konservative og De Radikale mange fælles synspunkter, og stod det til de to partier alene, kunne vi godt være så heldige at få en skattereform, der kunne bruges til noget. Skattestoppet, som Fogh udtænkte, var et godt projekt - men nu må vi videre.

LIDT VIDERE kunne vi for eksempel komme ved at diskutere skatten på arbejde. Ikke kun for de rige med egen hest - men også for dem, der tjener mindst.

I går fandt den tidligere forbrugerminister, Lars Barfoed, anledning til at gå i kødet på dagpengene for at presse de ledige til at søge et job - hvilket omgående affødte et internt VK-slagsmål, da Venstre fandt, at Barfoeds udspil var et angreb på regeringens linje. Enten ville Barfoed, der nu er sit partis arbejdsmarkedsordfører, bare markere sig - eller også havde han glemt, hvordan et lignende dagpengeangreb i 2003 måtte tages af bordet, fordi regeringen ikke havde taget de svages store velgører, Dansk Folkeparti, i ed.

LARS BARFOEDS tanker levede følgelig ikke længe - og det er næppe heller den rette vej at gå. Smartere var det enten at øge mindstelønnen - hvad regeringen ganske vist ikke kan blande sig i - eller at sænke skatten for de lavestlønnede. Eller begge dele. Det ville langt bedre anspore ledige til at søge arbejde. I øjeblikket kan det dårligt betale sig, for skatten gør, at der kun er ganske lidt til forskel.

HVIS REGERINGEN turde varsle lavere skat på arbejde, ville den i øvrigt opnå en aktuel sidegevinst. Nemlig tilbageholdenhed i de overenskomstforhandlinger, som nogle frygter vil ende i den store lønfest - til skade for Danmarks fremtidige konkurrenceevne.

Var den gevinst ikke lige værd at tage med?

Sænk skatten

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce