Romancen i amtet


Romancen i amtet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

MEN størst er kærligheden, som Paulus skrev i brevet til korintherne - og kærligheden kendte da heller ingen politiske grænser, da Fyns konservative amtsborgmester og oppositionens ordfører faldt for hinanden og nu hver især må opløse deres små familier. Med de ulyksaligheder, noget sådant altid medfører. Men størst er kærligheden. Den lader sig ikke styre.

KÆRLIGHEDEN er så stærk en drift, at den heller ikke lader sig kommentere, og derfor skal vi ikke tage stilling til den menneskelige betimelighed af forholdet mellem Jan Boye og Dorte Hjertstedt. Det overlader vi helt til dem selv.

Men er det politisk betimeligt, at amtsrådets to på papiret mest magtfulde politikere - økonomiudvalgets formand og næstformand - er kærester? Tja, tja, bom, bom, som en tidligere udenrigsminister ville have sagt. Sammen forvalter de dog over otte årlige skatteydermilliarder - og skønt Dorte Hjertstedt havde ladet sig erstatte af en substitut til budgetforhandlingerne i aftes, må man formode, at sagen nok var klaret af på forhånd. Og hvem kan vide, om resultatet var blevet et andet, om to af hovedaktørerne kun havde haft professionelle relationer og ikke også private?

TVÆRPOLITISKE kærlighedsforhold er såmænd ikke så ualmindelige. Politikerne finder som regel deres bedste venner i de andre partier. Men det gik jo ikke med den radikale Lone Dybkjær og den daværende statsminister, socialdemokraten Poul Nyrup Rasmussen, der den dag i dag nok lever aldeles lykkeligt sammen, men som begge måtte justere deres politiske karrierer. Dybkjær blev forvist til EU, mens Nyrup regerede herhjemme - og når Dybkjær nu vender tilbage til Folketinget, er rollerne byttet om.

Det kan måske gå med en lille romance på de bageste bænke, hvorfra indflydelsen er begrænset. Men Dybkjær og Nyrup? Eller Fogh og Kjærsgaard? Boye og Hjertstedt? Det er næppe holdbart. Politisk, altså.

NÅ, MEN noget tyder på, at problemet vil løse sig selv, idet Fyns Amts dage snart er talte. Mens Dorte Hjertstedt, som har gode chancer for at blive den næste socialdemokratiske frontfigur efter Poul-Erik Svendsen, har tilkendegivet lyst til at stille op til det jysk-fynske regionsråd, kan amtsborgmesterens interesse ligge på et mindre sted. Mere sandsynligt er det, at Jan Boye, hvis han da ikke helt kvitter politik, vil stille op mod navnebroderen i Odense og således jage borgmesterembedet.

Og hvordan vil den tvekamp så gå? Tja, tja, bom, bom. Anker Boye bliver svær at slå, skønt han har begået et par dumheder på det seneste. Kan nogen overhovedet gøre det, må det være amtsborgmesteren. Verdens bedste håndbolddommer, læge, officer og familiefar.

Men amtsborgmesterens gode, konservative familiebillede er netop krakeleret, og hvad siger vælgerne mon til det? Deres veje er uransagelige - som Herrens domme - og Jan Boyes romance kan således nemt ende i politisk fiasko. Men den kan også ende i det modsatte.

For størst er jo kærligheden, som Paulus så rigtigt skrev.

Romancen i amtet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce