Røver-historier


Røver-historier

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Hvad var nu den af? Forleden - og det endda midt i klimatopmødet - spyede vores klode både kulde og sne, tilsyneladende uvidende om den globale opvarmning, der ellers burde umuliggøre den slags. Våde, men varme vintre? Det var ikke, hvad vores lille del af kloden leverede lige den dag. Med ét blev vores land lige så koldt som forhandlingsklimaet på topmødet. Og her til jul ligger sneen der endnu. Sådan da. Er det virkelighed? Eller er vi mon havnet i Thorsens tidsmaskine?

Forunderlig ting, den tidsmaskine. I TV2-julekalenderen bringer maskinen den 12-årige Josefine 2000 år tilbage i tiden til Nazareth og den jævnaldrende Jesus, der allerede udfører små mirakler - selv om han er lidt træt af bestandigt at skulle forvandle vand til vin, så hans stedfar og vennerne kan få en tår, når den strikse Maria ikke kigger ...

Men hvad Josefine ikke ved er, at hun blot er en brik i antikvitetshandler Thorsens spil - for den rare Thorsen er i virkeligheden Satan selv, og han vil ændre historiens gang, så Jesus får nys om den død, der venter ham på korset og derfor opgiver rollen som Guds søn og verdens frelser for at blive gladiator i stedet. Da det sker, forvandles verden til et helvede under Thorsens kommando - indtil Josefine får Jesus omvendt og gør ham klart, at han er nødt til at bære sin skæbne. For menneskehedens skyld.

Jo, Jesus & Josefine er en formidabel fortælling, himmelsk og djævelsk på samme tid - men naturligvis også en røverhistorie uden hold i hverken virkeligheden eller Bibelen.

Mange vil mene, at også Bibelen og evangelierne er rene røverhistorier. På Ebberup Skole synes holdningen således at være, at det ikke er historier, som børnene har godt af at høre, for her har man aflyst den sædvanlige juleafslutning i kirken, fordi præsten i fjor tillod sig både at lyse velsignelsen og bede fadervor.

Ja, den slags plejer man jo i kirken - trosbekendelsen var endda droppet - og er der nogen, der ikke har lyst til at høre på det, kan de bare blive væk. Ifølge elevrådsformanden i Ebberup har det altid været frivilligt, om man ville med til afslutningen - så hvori består egentlig problemet? For os at se har Ebberup Skole kastet sig ud i en muligvis utilsigtet værdikamp og i sin berøringsangst set spøgelser, hvor der ingen er.

Man kan gå i kirke, og man kan lade være. Man kan tro på beretningerne om Jesu gerninger, eller man kan afvise dem som ammestuesnak - men det er svært at bestride, at Jesus har fat i noget af det rigtige, når han citeres for at tale om barmhjertighed, syndsforladelse, forsoning, hjælpsomhed og næstekærlighed. Det er vel alle religioners budskab - eller burde være det.

Den nok så omtalte værdikamp var derfor bedre tjent med ikke blot at handle om vores danske værdier, holdt op mod andres, men om de værdier, hvert enkelt menneske besidder og repræsenterer - religionen underordnet. Terrorister og religiøse ekstremister har ingen værdier. For de er ikke mennesker. Men det er vi andre - ikke sandt?

Essensen i det kristne budskab er, at vi skal elske vores næste, og at vi vil fred på den jord, som klimapolitikerne stadig ikke kan enes om at bevare. Det er, hvad det på bundlinjen handler om - hvad enten man er troende eller ej. Hvem kan erklære sig uenig?

Glædelig jul!

Røver-historier

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce