Ret til anarki?


Ret til anarki?

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

TERROR

Østrig har lukket sine grænser, fordi man frygter, at Gøteborg-turmulterne skal gentage sig under de kommende dages møde i World Economic Forum - WEF - hvor ledende internationale politikere og erhvervsfolk skal mødes.

Det er fjorten dage siden, det gik for sig i Gøteborg, og vi skal åbenbart se frem til, at hver gang internationale politikere og andre mødes for at tale sammen om situationen i verden, skal de steder, hvor møderne holdes, frygte for, hvad der kan ske.

Anarkistiske venstrefløjsgrupper har ikke lagt skjul på, at de forbereder sig grundigt til disse møde, og at det er deres hensigt at ”smadre dem”. Ikke desto mindre har man travlt med at fortælle bagefter, som man også har gjort efter Gøteborg, at det er politiet, der fremprovokerer balladen.At det ikke er fredelige demontrationer, der forberedes, viser en samtale i Weekendavisen den 22. juni med en af de unge aktivister. Den unge mand er, som avisen skriver: ”En nydelig ung mand”. Han læser statskundskab ved Københavns Universitet, og da han bliver spurgt, hvorfor man ikke kan nøjes med at lave lovlige demonstrationer, svarer han: ”Vi vil ikke acceptere, at der er nogle folk, der tager beslutninger og gennemfører en nyliberal politik, som har konsekvenser for os allesammen. Og der er utrolig lidt fokus på demonstrationer. Jeg tror, at

Gøteborg-protesterne havde været en parentes i mediebilledet, hvis ikke aktionerne havde været så radikale”.

Det er altså medieomtaler, der gåes efter, hvilket medierne i høj grad bør tage alvorligt. De spiller med i et spil, som kan lægge gift for de internationale møder, som netop skal dæmme op for den fare, mange - også udenfor aktivisternes rækker er bekymrede for.

Det grænseoverskridende erhvervs- og økonomiske samarbejde, som udvikles i verden er en forudsætning for, at de store forskelle mellem verdens lande og befolkninger kan minimeres. Hertil kommer, at jo mere grænseoverskridende samhandel og andet er, jo mere nødvendigt bliver disse internationale forhandlinger.Men det er netop dem, aktivisterne ikke anerkender, heller ikke på europæisk plan: ”EU er ikke en ligitim institution”, siger den unge statskundskabsstuderende”. Han fortsætter: ”Vi mener, at det her samfund er bygget op således, at der er nogle, der lever på bekostning af andres elendighed, og vi mener ikke, man kan snakke sig frem til løsninger, som er bedst for alle”.

Hermed er der gjort op med demokratiet. Og en af de, der er bannerførere for opgøret ,er en af de priviligerede unge, der ”i det her samfund” får mulighed for at læse på universitetet, når han ellers ikke rejser rundt i verden og demonstrerer mod et forsøg på at skabe en international sammenhæng. Men den slags kan ikke gennemføres i parlamenter, fortæller den unge mand.

De unge aktivister tiltager sig retten til indføre det anarki, som de alene mener er vejen. Hvis ikke man kan tale sig frem til en løsning for alle, mener de unge, de kan tillade sig at undertrykke alle andres demokratiske rettigheder. En undertrykkelse, de netop selv startede med at angribe.

Ret til anarki?

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce