Redningsmanden


Redningsmanden

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Netop som det så ud til, at Ny Alliance var ved at slukke og lukke, dukker en mand op fra højre med en pose penge og nogle klare standpunkter - og det særprægede nye parti vejrer morgenluft. Både klare standpunker og penge har hidtil været mangelvarer hos Ny Alliance, så det er ikke mærkeligt, at Naser Khader fatter nyt håb.

Håbet beskæmmer som bekendt ingen, men Ny Alliances to uheldige helte, Kader og Samuelsen, bør nok betænke et andet gammelt ord: Guld kan også købes for dyrt.

Nu ved vi retfærdigvis ikke, hvor mange penge Lars Seier Christensen har med i papkassen. Det vides, at han tidligere har støttet partiet med en million, og at han er god for mange hundrede.

De mange penge har han tjent på hæderlig vis som succesrig bank-og finansmand. I løbet af forholdsvis få år har han gjort en bemærkelsesværdig karriere og står i dag som medejer af Saxo Bank, der har specialiseret sig i on-line investeringer. Vi ved også, at Lars Seier Christensen er samfundsinteresseret og blandt andet er investor for Bjarne Riis og hans Tour de France-hold.

Hvad offentligheden ellers ved om Ny Alliances nye håb er, at han er ultraliberalist og EU-skeptiker, navnlig hvad angår euroen, som han ikke synes, at Danmark skal tilslutte sig.

Og tænk, begge dele mener Ny Alliance også. Sådan har det ikke været gennem hele partiets korte levetid. Det blev stiftet som et social-liberalt, stærkt EU-positivt midterparti med en social forståelse, som ikke mindst skulle komme afviste asylansøgere til gode. Men alt det er på mindre end ét år blevet fortid. Uvilkårligt må man spørge: Hvilke andre synspunkter vil Ny Alliance på grund af sin nye alliance ellers udskifte?

Det lille partis holdningsløshed kalder på hovedrysten og betænkelighed, specielt når det oplyses, at Seier Christensen skal deltage i partiets gruppemøder. Hvor dybt vil man bukke sig?

Det bliver spændende at se de kommende opinionstal. Seier Christensen er utvivlsomt en ærlig liberalist, der føler sig hjemløs, efter at Venstre nu kun af navn er Danmarks liberale parti.

Men hvor mange er der af hans slags i dagens Danmark? Næppe nok til at redde Ny Alliance.

Der er langtfra første gang, et erhvervskometer dukker op og tilbyder sig med penge og firkantede ideer. Foreløbig siger Seier Christensen, at han ikke har ambitioner om at gøre politisk karriere. Man lad os nu se! Ikke mindst Det Konservative Folkeparti med dets nære forbindelse til erhvervslivet har været hjemsøgt af meget kloge og meget utålmodige direktører, der med deres management-erfaring lige vidste, hvordan forretningen Danmark skulle køres.

De fleste er kommet til kort, fordi de ikke vidste - eller ikke ville anerkende - den demokratiske kultur, der hersker i et parlament.

Det har både de enkelte og samfundet været bedst tjent med. Nok er det danske samfund på sin vis en forretning. Men Danmark er først og fremmest et fællesskab.

Redningsmanden

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce