Prins anno 2009


Prins anno 2009

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

En glædelig begivenhed er det altid, når et barn kommer til verden, og hvis fødslen er forløbet vellykket og hvis mor og barn - og far! - har det godt, er familieidyllen fuldendt.

Derfor: Hjertelig til lykke til prins Joachim og prinsesse Marie med den lille ny prins - som oven i købet kom til verden på en stor dansk mærkedag, den 4. maj - datoen for befrielsesbudskabet fra London for 64 år siden.

Med familieforøgelsen tager den kongelige familie endnu et lille skridt ned fra det ophøjede stade, som monarkiet skal befinde sig på, hvis denne reelt forældede styreform med arvefølge fortsat skal give mening.

Forsvinder enhver form for distance mellem regentfamilien og befolkningen, dykker respekten og dermed formentlig også den folkelige opbakning. Og så er der ikke langt til næste skridt - at vælge landets statsoverhoved ved almindeligt valg.

Hvilket ville være ærgerligt. For danskerne holder af deres kongehus, og med god grund. Dels er medlemmerne af den kongelige familie åbne og sympatiske mennesker, dels er de rigtig gode repræsentanter for Danmark, ikke mindst i udlandet.

Men de samlivsformer, som for et par generationer siden var sjældne og problematiske, og som i dag er blevet almindelige i dansk livsstil, er nu for alvor rykket ind i kongehuset.

Den nyfødte prins har to halvbrødre, ni-årige Nikolai og seks-årige Felix. Drengenes mor, grevinde Alexandra, er helt ude af kongehuset og søger i en annonce i en landsavis - kamufleret som et interview - job i det private erhvervsliv. Grevinde Alexandra er i øvrigt - lige som prins Joachim - gift for anden gang.

Alt det er der ingen grund til forargelse over. I livsførelse holder kongefamilien sig såmænd pænt på måtten, sammenlignet med monarker i tidligere tider, også selv om kronprins Frederik i sin pure ungdom havde hang til hurtige biler og skiftende kærester.

Skribenter på de såkaldte sladderblade må virkelig ærgre sig over, at de ikke virkede - og havde pressefrihed - under Christian den Fjerde. Der var ting og sager til fjerpennen!

Da danskerne ikke i længden vil acceptere et lukket og tilknappet monarki, er udfordringen for den royale klan under Dronningen at finde grænsen mellem på den ene side åbenhed og en grad af folkelighed, og på den anden side en afstand, der sikrer en aura af mystik.

Almindelige mennesker er vilde med at læse om og kigge på kendte folk. Men der er - og der skal være - en forskel på vinderen af X-factor og en prins.

De kongelige må ikke være som alle andre.

I første omgang vil prins Joachims og prinsesse Maries førstefødte uden tvivl øge ikke blot interessen, men også den folkelige opbakning til Kongehuset. I den kommende tid vil gætterier om prinsens navn fylde både folkesnak og ugebladsspalter.

Og hvad angår førnævnte afstand kan man da indtil videre også finde forskelle.

Den lille nyfødte prins kom til verden på Rigshospitalet i København. Alle andre vordende og højgravide mødre i Møgeltønder og omegn var nok blevet kørt til Aabenraa Sygehus.

Prins anno 2009

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce