Porten til Fyn


Porten til Fyn

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

FYN.DK. Så få bogstaver skal der til for at hele verden kan få adgang til hele Fyn via internettet.

Derfor var det en glad amtsborgmester, der med et tryk på en computermus i går kunne åbne porten til aktuelle nyheder og informationer om Fyn. For den nye, regionale portal er en præstation, der med et klik har bragt Fyn i front i den digitale udvikling. Ikke alene er det den første danske it-portal, der dækker en hel region. Den er også udviklet på usædvanlig kort tid, siden Fyns Amt, IS Fyn, TV 2/Fyn og Fyens Stiftstidende i efteråret 2003 besluttede at realisere det ambitiøse projekt.

FYN.DK tjener et dobbeltformål. Her kan alle fynboerne fået et digitalt overblik - fra de lokale forhold til de regionale. Men lige så væsentligt er det, at Fyn nu optræder med én fælles adresse i forhold til den øvrige verden.

Utallige og uoverskuelige er alle de hjemmesider, der er etableret som en naturlig konsekvens af internettets udvikling. Informationsmængden er enorm og uden begrænsning. Alene søgeredskaberne til at finde www-adresser "som nåle i en høstak" kræver stor indsigt og data-kapacitet.

Den regionale portal skaber orden og system i det informationskaos, der uundgåeligt er opstået i kølvandet på internettets udbredelse. Og alene den funktion vil sikre fyn.dk succes fremover.DET ER bemærkelsesværdigt, at it-udviklingen har fungeret som effektiv katalysator i en ellers vanskelig proces: at få fynske kommuner, erhvervsliv og turismen til at optræde i samlet flok udadtil.

For med fyn.dk har regionen fået et nyt udstillingsvindue til resten at landet og verden. En stor bosætningskampagne skal i foråret skabe opmærksomhed om fynske herlighedsværdier, og portalen bliver platform for markedsføring af fynsk turisme.FYN.DK er også et eksempel på, hvorledes offentlige myndigheder og private virksomheder kan arbejde sammen om regionale opgaver. Portalen ejes og drives af Fyens Stiftstidende og TV 2/Fyn i samarbejde med Fyns Amt og foreningen Informationssamfund Fyn. Men desuden bidrager en lang række offfentlige og private instituationer med indhold til fyn.dk.

For selv om portalen allerede fra begyndelsen indeholder links til de vigtigste fynske hjemmesider, så er den langt fra færdigudviklet. Hvad den i sagens naturlig heller aldrig bliver.MÅLETMEDfyn.dk. er, at portalen skal være den bedste, nemmeste og hurtigste digitale vej til information om Fyn. Fra det daglige nyhedsoverblik til viden om det fynske samfund, erhvervslivet og kulturlivet. Den opgave har fyn.dk allerede fra starten vist, at den kan magte.

Samtidig har vi lov til at glæde os over, at Fyn nu har fået en fælles platform, hvor både offentlige og private kan arbejde sammen om at styrke regionen såvel indadtil som udadtil. Set i det lys er fyn.dk en nyhed, der rummer store perspektiver udviklingen af det fynske samfund.

Porten til Fyn

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce