Politisk agurk


Politisk agurk

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

HELLER IKKE i politik er det klogt at sælge skindet, før bjørnen er skudt.

Alligevel er det, hvad socialdemokrater og radikale er i færd med. Opmuntret af den seneste tids meningsmålinger forventer de, at vælgerne giver dem mulighed for at danne den næste regering - hvis de altså kan blive enige!

LIGE I ØJEBLIKKET ligger det lidt tungt, fordi der ikke er fodslag mellem de to partier om udlændingepolitikken.

Helt konkret ser de forskelligt på, hvor alvorligt man skal tage kritikken fraEuroparådets menneskeretskommissær. De danske regler for famliesammenføring er som bekendt de mest restriktive i Europa og i følge Europarådet stridende mod den ret til et familieliv, som konventionerne skal sikre.

De danske reaktioner var forudseelige: Bertel Haarder afviste arrogant, Marianne Jelved krævede reglerne afskaffet, og Frank Jensen trådte vande på vegne af sin ferierende formand.

FRANK JENSENS vattede holdning har fået Marianne Jeved til at svinge med håndtasken. Ændres reglen ikke, vil de radikale sige nej tak til gå i regering med Socialdemokraterne. Holger K. er blevet nervøs og maner til besindighed. Og regeringspartierne fryder sig. En uenighed om det ømtålelige flygtningeproblem mellem de sejrssikre kan koste dem sejren.

NU ER HELE SAGEN ikke så lidt af en agurk i sommertiden. 24-års reglen kan ganske vist gå hen og blive en bombe under et regeringssamarbejde mellem S og R, men sandsynligvis bliver den demonteret, allerede før den svigefulde sommer er ovre.

En undersøgelse kan for eksempel vise, at problemets omfang ikke er særlig stort, så selv Vestegnens ængstelige, socialdemokratiske borgmestre falder til ro. Eller alle parter kan blive enige om at afvente den bebudede retssag om de danske kravs lovlighed i forhold til konventionerne.

Det kan også være, at modstanden smuldrer under indtryk af udlandets kritik og en række hjemlige sagkyndiges forslag om rådgivning i stedet for tvang.

IØVRIGT SKAL MAN lægge mærke til, at Marianne Jelved nok siger, hun ikke vil være med i en regering, med mindre Socialdemokraterne ændrer kurs. Men hun truer ikke med at undlade at pege på Lykketoft som statsminister. På dette punkt holder hun alle muligheder åbne, fordi hun vil have sin egen kandidatur i baghånden. At hun skulle pege på Fogh Rasmussen, kan dog anses for udelukket.

Det kan kan også godt være, at vælgerne fordeler kortene sådan, at hun bliver Danmarks første kvindlige statsminister.

MEN LUR OS, om ikke striden er og forbliver en sommeragurk, og at vi enten får en S-R-regering, eller en ren socialdemokratisk mindretalsregering.

Hvis altså flertallet vipper.

Agurk: Uenighed mellem Socialdemokraterne og De radikale om 24-års reglen kan ligne en bombe under en S-R-regering. Men bomben ligner mere en sommeragurk.

Politisk agurk

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce