Politiet og byretten


Politiet og byretten

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

SELVOM øllet flyder i stride strømme fra talrige udskænkningssteder under store fodboldkampe, så er et fodboldstadion juridisk set ikke en restauration.

Det er slået fast, først af Erhvervs- og Selskabsstyrelsen og siden af byretten i Odense.

Men det vil lovens lange arm blæse på. Ifølge vicepolitimester Doris Jensen vil politiet i Odense fortsat operere med restaurationsloven i hånden, når politiet skal dæmme op for ballade på fodboldtribunerne, i dette tilfælde Odense Stadion/Fionia Park.

Skønt der ikke er lovhjemmel til det, vil politiet også fremover uddele karantæner til voldelige uromagere, lyder det fra politichefen på baggrund af en aktuel sag, som avisen omtalte i går.

DET KAN virke provokerende, at politiet frejdigt og åbenlyst opstiller egne spilleregler, fordi lovens bogstav ikke passer ind i politiets kram. En sådan adfærd forventer man af sheriffen i en gammel westernfilm, men ikke af politiet i et moderne, civiliseret samfund.

Holdbar i det lange løb er denne praksis i hvert fald ikke, og man må håbe, at politiet hurtigt får, hvad man jagter: En klage fra en karantæneramt tilskuer.

ENSÅDAN klagesag vil politiet føre op i landsretten i det håb, at landsretten deler politiets opfattelse: Et fodboldstadion, hvor der sælges drikke med alkohol, er - i juridisk forstand - en restauration.

Hvis landsretten afviser denne udlægning og erklærer sig enig med byretten, så er det svært at se anden løsning end en lovændring på området.

Så er situationen nemlig den, at politiet nok kan bortvise voldelige elementer og om nødvendigt rejse sigtelse for vold og gadeuorden.

Men hooligan-typerne vil have fri adgang til stadion næste søndag.

DA UDELUKKELSER er et vigtigt redskab i kampen mod vold og slagsmål på tilskuerpladser og ved ind- og udgange, så kan hverken politiet, klubberne eller de mange tusind fredelige fodboldfans på tribunerne være interesseret i, at dette middel falder væk.

Talmæssigt udgør ballademagerne heldigvis kun en lille minoritet, men selv om klubberne konsekvent lægger afstand til deres voldelige fans, så er der desværre tale om et permanent vedhæng til tidens fodboldkultur.

DERFOR kan der være god grund til, at man fra politisk hold under alle omstændigheder begynder at interessere sig for problemet, som efterhånden har været kendt i en årrække, men som alligevel er relativt nyt.

Det ser ud til, at den eksisterende lov ikke er tilstrækkelig.

Mon der ikke et sted i sommerlandet sidder en politiker, som her i den varme agurketid spejder efter en sag, der kan give lidt medieomtale?

Her er en chance.

Politiet og byretten

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce