Politiet i Vollsmose


Politiet i Vollsmose

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Det er ikke noget nemt job for Fyns Politi at opretholde ro og orden i Odense-bydelen Vollsmose.

Heldigvis synes de sociale problemer og den kriminalitet, der tidligere prægede Vollsmose, set i det lange lys at være aftagende, men ind imellem kan en situation udvikle sig så eksplosivt, at et uforberedt politi ikke kan styre begivenhederne og må blæse retræte.

At sådanne tilbagetog sender et uheldigt signal til de elementer, der betragter politiet som fjender, er der ingen tvivl om. Men det er til at leve med, hvis politiet vender tilbage med fornøden styrke og anholder de personer, der bør anholdes.

Man skal ikke klandre politiet for, at en politiforretning gennemføres på fredelig vis - blot den gennemføres.

Torsdag aften kom det hidtil alvorligste anslag mod politiet, da der blev affyret et antal skud mod to lokale betjente. Denne helt uacceptable optrapning har - med justitsminister Brian Mikkelsens ånde i nakken - fået politiet til at sætte massivt ind for at pågribe gerningsmændene. Det vil forhåbentlig lykkes.

Med respekt for, at politiet har fingeren på pulsen og derfor skal vælge den strategi, som man formoder vil give de bedste resultater, er der imidlertid et par andre aspekter, som politiet også bør holde sig for øje.

Det ene er folks almindelige retsfølelse, og det andet er hensynet til de formentlig 99,8 procent af beboerne i Vollsmose, der er fredelige medborgere.

Retsfølelsen først: Man har i de sidste par år oplevet, at biler er blevet brændt af i Vollsmose, uden at betjente, der var til stede, forsøgte at gribe ind. Politiet nøjedes med at se til.

Her må man spørge: Ville folk i Odense opleve samme passive attitude af politiet, hvis noget lignende foregik i Hunderupkvarteret?

Hvor mange formodede bilafbrændere er i øvrigt blevet pågrebet?

Og hvad med den anholdte unge mand i håndjern, som politiet tidligere i sommer lod smutte, fordi en forsamling tilløbere forekom truende? Er han blevet anholdt? Så vidt vides ikke.

Politiets forpligtelse over for den store majoritet af fredelige borgere i Vollsmose er, at deres lokalområde fungerer som det omgivende samfund. Folk har krav på, at busser, taxaer, brandvæsen og ambulancer kan køre frit. Og så videre.

Et direkte spørgsmål i forlængelse af de efterhånden mange episoder kan ikke undgå at trænge sig på: Hvem bestemmer i Vollsmose - politiet eller nogle få kriminelle elementer og deres medløbere?

Politiets svar er, at det gør politiet, og det er et godt svar til det brede flertal af danskere, som - trods politireformens svipsere - har stor tillid til politietaten.

Skræmmebilledet i horisonten er de franske forstæder, hvor politiet kun rykker ind, hvis en aftale er klappet af med bydelens imam.

Sådanne tilstande må aldrig indføres herhjemme.

Derfor er politiets svar ikke kun et godt svar. Det er også et svar, der forpligter.

Politiet i Vollsmose

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce