Pias kagerulle


Pias kagerulle

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Pia Kjærsgaard er ude med om ikke spraydåsen, så kagerullen mod de politiske rivaler i Det Konservative Folkeparti.

De konservative ministres indsats i regeringen har været uprofessionel og visionsløs, lyder meldingen fra Dansk Folkepartis leder, der holder lige så meget af De Konservative, som en hund holder af en kat.

Pia Kjærsgaards vrede retter sig særligt mod justitsministeren, der blandt mange andre forsømmelser endnu ikke har fået lovliggjort den peberspray, som Kjærsgaard ynder at føre i sin dametaske. Dertil kommer, at Lene Espersen ifølge Dansk Folkeparti generelt ikke passer sit arbejde, men tror, at jobbet blot består i at køre rundt i ministerbilen og dinere hos Dronningen.

NU KUNNE man jo nok vente, at Pia Kjærsgaard på et eller andet tidspunkt ville sprutte over, for De Konservative har nøjagtig den samme holdning til Dansk Folkeparti, som Dansk Folkeparti har til De Konservative.

Bendt Bendtsen ærgrer sig sikkert over det i dag, men da man ikke kan holde mund med tilbagevirkende kraft, er det en kendsgerning, at han på landsrådet i 1999 proppede Dansk Folkeparti ned under de politiske gulvbrædder: De kan få lov at pege på os, og de kan få lov at lægge stemmer til vores politik, men de kommer aldrig ind i et formelt samarbejde med en borgerlig regering, tordnede Bendtsen - til landsrådets taktfaste klapsalver.

Som bekendt gik det anderledes.

DET VAR, blandt andet på grund af denne svada, ikke med Dansk Folkepartis gode vilje, at De Konservative overhovedet fik plads på ministerbænkene. Pia Kjærsgaard havde hellere set en ren Venstre-regering, men også det gik som bekendt anderledes.

Siden har Kjærsgaard luret på en chance for at spidde De Konservative, og det var en fryd for Dansk Folkeparti at forpurre den konservative idé om at flytte Rigsarkivet til Odense. Næste anledning kom så forleden - med den naragtige sag fra Sorø, da den irakiske hærchef bare smuttede ud af både by og land. Det var ikke heldigt for justitsministeren, der i forvejen har dummet sig ved at optræde i lånt kluns ved nytårskuren, ved at lade sin søn transportere i en sponseret barnestol og ved at løbe fra løftet om de 130 på alle motorveje. Alt dette gjorde Lene Espersen til et let offer, og Pia Kjærsgaard slog straks til.

EN ANDEN årsag til de kjærsgaardske udfald er selvfølgelig, at der i nogen tid har været lidt stille omkring Dansk Folkeparti. For den sags skyld også omkring De Konservative - for Venstre i almindelighed og statsministeren i særdeleshed har stjålet billedet.

Når et lille barn synes, at det savner opmærksomhed, hyler det op. Det er, hvad Dansk Folkeparti gør lige nu. Meningsmålingerne er ikke gode, for det koster jo stemmer, når et protestparti pludselig får ansvar.

Fikst af statsministeren at give dette ansvar - og egentlig bemærkelsesværdigt ufikst af Pia Kjærsgaard, at hun ikke har luret ham noget tidligere.

Pias kagerulle

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce