Op med bommen


Op med bommen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

MENS Esbjerg fryder sig, er der skuffelse i Nyborg, der tabte kapløbet om de 75 københavnske arbejdspladser, som Sikkerhedsstyrelsen repræsenterer, og som nu placeres i Jylland. Hvis medarbejderne da ellers vil flytte med - og hvis ikke en eller anden professor, som det skete i sagen om Rigsarkivet, får pisket en stemning, der gør udflytningen umulig.NYBORGS skuffelse er forståelig, eftersom byen mistede en lang række arbejdspladser, da Storebæltsfærgerne forsvandt. Mens Korsør blev begunstiget, da man fik flåden fra Holmen, er der indtil videre intet faldet af til Nyborg. Eller til Fyn - for Rigsarkivet blev jo, hvor det var.

Det gjorde arkivet, fordi professoren buldrede op, fordi Dansk Folkeparti løb fra en aftale, og fordi Bendt Bendtsen, den konservative leder, er valgt på Fyn, hvilket i netop den sammenhæng var uheldigt. Fluks blev Bendtsen, der ellers ikke havde en pind med sagen at gøre, beskyldt for andegårdspolitik, og så var det nat med den idé.

MÅSKE ER det netop derfor, Bendt Bendtsen i sin egenskab af erhvervsminister har besluttet at lægge Sikkerhedsstyrelsen i Esbjerg. Så kan han da ikke kritiseres for lokalpatriotisme eller andre slette motiver - udover måske af medarbejderne, hvoraf kun ganske få ifølge Esbjerg-avisen JydskeVestkysten agter at følge med fra hovedstaden.

Er det rigtigt, ville det ikke undre, om politikerne får kolde fødder og opgiver udflytningen. Der er jo skabt præcedens for, at den slags planer ret let kan standses.

I DET HELE taget lyder det mere kønt end realistisk, når regeringen siger, at det er dens mål at flytte statsinstitutioner væk fra København for at tilgodese provinsen. Med alt det besvær, det indebærer - og i visse tilfælde kan sagligheden vel også diskuteres - er det spørgsmålet, om ikke regeringen bør tænke i helt andre baner.

Hvis politikerne mener det, når de siger, at de vil gavne provinsen, bør de starte med at åbne grænsen til Sjælland. Fjerne betalingsbommene, afskaffe Storebæltstolden og betale broen på anden vis.

Hvis bæltbroen blev betalt af alle danskere, for eksempel over benzinen og vægtafgiften, ville Nyborg og Fyn ikke alene få de 75 arbejdspladser, man nu gik glip af, men også en række gode skatteborgere, der hurtigt ville finde ud af, hvor let det er at bo på Fyn og arbejde på Sjælland.

På Fyn kan københavnerne købe hus til den halve pris - eller få et sommerhus i tilgift - og transporttiden til hovedstaden fra Helsingør, Holbæk og Hillerød vil stort set være den samme.

HVIS VI blot kan få sammenbundet Danmark, er det mindre vigtigt, hvor statsinstitutionerne ligger. Men det er jo tit sådan, at gamle studehandler og forældede aftaler får lov at blokere for de mest nærliggende og oplagte løsninger.

Med den såkaldte trafikmafias snarlige farvel til Folketinget burde vejen være åben for at tænke anderledes. Hvor mange argumenter skal der til, før politikerne tør gøre det?Skævdeling: Hvis regeringen virkelig vil gavne provinsen, bør den starte med at åbne grænsen til Sjælland.

Op med bommen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce