Odenses hutlere


Odenses hutlere

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

DET SER ærligt talt ikke for heldigt ud i Odense, hvor der - ifølge den statistik, der stod at læse i avisen i går - er blevet færre til at betale skatten. Samtidig ser det ud til, at de skatteydere, som flytter til kommunen, tjener mindre end dem, der flytter fra den. Dermed lægger tilflytterne, i sagens natur, også færre skattepenge end fraflytterne.Fyns største kommune har fået sig et alvorligt problem, og bedre bliver det ikke af, at økonomien i forvejen er så udhulet, at politikerne har sat sig for at spare mere end 250 millioner på næste års budget. Det kommer ikke til at gå stille af. Uanset hvor der skæres, vil mange blive ramt, og byrådet kan allerede nu forberede sig på omfattende demonstrationer på Flakhaven.INDBYRDES har politikerne skændtes om, hvem der har ansvaret - men stop det kævl. Tingenes triste tilstand burde have været erkendt for år tilbage - men især op til valget havde ingen lyst til at foreslå justeringer og nedskæringer. Det hævner sig nu, og for det må alle tage medansvar.

Mere interessant er det, hvordan byen skal komme videre - og hvordan det kan undgås, at de næste mange års budgetter vil blive lige så spareprægede.

ØVELSEN er ikke nem. Dels er det en kendsgerning, at storbyerne altid vil være magneter for dem, der tjener få eller ingen penge. Dels gør toldmuren gennem Storebælt det svært for både Odense og resten af Fyn.

Denne skævdeling af Danmark, som landspolitikerne stadig ikke kan eller vil se, er en betydelig trussel mod væksten uden for hovedstadsområdet, hvor man har mere travlt med broerne til Sverige og Tyskland end med landets indre anliggender.

Odenses politikere er således, i hvert fald et stykke ad vejen, oppe mod kræfter, de ikke selv kan betvinge. Men noget kan de gøre, og i dag kan det ærgre, at det ikke er sket for længst. Frem for en dyr banegård burde Odense have satset på en gendannelse af bymidten, der så skammeligt er ødelagt, og som odenseanerne kvier sig ved at vise frem for andre. Man burde, om man så skulle have betalt det hele selv, sørget for en færdiggørelse af ringvejssystemet - og man burde langt tidligere have åbnet øjnene for mulighederne på havnen.ALLE DISSE forsømmelser, som har givet Odense et dårligt ry, og som følgelig har gjort byen mindre attraktiv at søge til, svier nu til den fynske hovedstad, der alt for længe har hutlet sig igennem, og hvor visioner og nytænkning har groet i dårlig jord. Af frygt for vælgerne har hutlerne -politikerne - ladet sig lede i stedet for selv at lede - og afstået fra nogle investeringer, der i den sidste ende ville have givet byen flere indtægter.VIL MAN tjene penge, må man også give nogle ud. Enkelte af Odenses politikere har forstået det. Måske har resten i virkeligheden også. De tør bare ikke sige det højt. Måtte nogen give dem modet til det. 

Odenses hutlere

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce