Nu er nok nok


Nu er nok nok

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Nok er nok, fristes man til at sige - hvis det da ikke var, fordi denne bevingede sætning i sin tid blev fremsat i en helt anden sammenhæng. Af Gitte Seeberg, der havde fået nok af Dansk Folkeparti.

Men uden sammenligning må nok snart også være nok på arbejdsmarkedet, hvor konflikten nu begynder at gøre rigtig ondt. Eksempelvis berettede Jyllands-Posten i går, at mange hjerneskadede patienter vil få yderligere varige mén, fordi genoptræningen de fleste steder er skåret ned til et minimum - og ifølge Danske Regioner, som aktuelt er Sundhedskartellets modpart, er antallet af aflyste behandlinger nu over 300.000. Det bliver ingen mere raske af - og det siger sig selv, at det ikke vil tage måneder, men år at indhente efterslæbet.

Menneskelige og samfundsmæssige hensyn taler således for at slutte strejkerne. Det gør fagforeningsøkonomiske også. Strejkekasserne er ved at være drænet - og der er næppe tvivl om, at de strejkende vil få mere ud af et forlig end af et regeringsindgreb.

Det indså FOA-formanden, Dennis Kristensen, der fik landet sin konflikt i tide. Mens han endnu havde befolkningens sympati, og mens modparten var til at tale med. At Dennis Kristensen nåede et resultat, som han kunne være bekendt, viste da også den kendsgerning, at hele 73 procent af stemmerne godkendte det - og at stemmeprocenten var rekordhøj. Hele forløbet blev dermed en triumf for FOA's formand - der dog stadig kan nå at rende ind i en bét, hvis hans regionsansatte medlemmer underkender ham. Det ved vi den 6. juni.

Bliver det et nej den 6. juni, er regeringsindgrebet næsten sikkert - og det har fået gang i tænkeren hos Connie Kruckow, formanden for Sundhedskartellet, der hidtil har været god til at sige nej, og som har stået klippefast på sine 15 procent.

Dem når hun næppe, men kan hun få fingre i nogle af de mange vikarpenge, kan der muligvis opstilles et regnestykke, som hun kan skrive under på. Kunsten består nu i at finde en model, så hverken Connie Kruckow eller regionernes formand, Bent Hansen, taber ansigt - og mon ikke det lykkes? Alternativet er et indgreb, der vil stille Sundhedskartellet ringere - og skønt Kruckow naturligvis vil tørre hele skylden af på regeringen, vil det facit stå tilbage, at hun ikke fik så god en aftale hjem, som hun kunne. Derfor er hun opsat på at finde en løsning, når parterne mødes på mandag - og herefter er det kun pædagogerne, der synes ude i sovsen. Deres konflikt er under optrapning, og fortsætter den som begyndt, vil al børnepasning være lammet fra den 20. juni. Den står regeringen ikke model til.

I en meningsmåling i dagens avis erklærer et flertal af fynboer, at de finder både strejkerne og lønkravene berettigede. Det sidste - en ansvarlig løn for et ansvarsfuldt arbejde - kan ingen være uenig i. Men et flertal i målingen mener også, at konflikten har kørt længe nok, og at den bør stoppe nu. Det er rigtigt set. Der kommer intet ud af at fortsætte.

Nu er nok nok

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce