Modigt udspil


Modigt udspil

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

I havde ret i flygtninge-indvandrerpolitikken - og den linje vil vi i fremtiden arbejde positivt med på!

Det var med enkle ord budskabet til regeringen fra Socialdemokraternes leder, Mogens Lykketoft, da han i går fremlagde sit partis nye indvandrerudspil. En modig melding, som Lykketoft bestemt ikke skal høre bebrejdelser for.

Erkendelse af, at en politisk modstander havde ret, er ikke nogen dagligvare i det politiske supermarked, og det må have kostet både partiformanden og andre ledende socialdemokrater megen overvindelse at give den borgerlige regering denne indrømmelse. Selv om den naturligvis også er udsprunget af en socialdemokratisk erkendelse af, at det var den slatne og slingrende udlændingekurs, der var hovedårsagen til nederlaget ved sidste valg.Lykketoft har helt ret i, at der skal gøres en forstærket indsats for at få integreret udlændingene hurtigst muligt. Blandt andet har han fat i noget væsentligt, når han mener, at der allerede i børnehaverne skal sættes ind med sprogundervisning af udenlandske børn.

De børn, der møder op i 1. klasse uden at kunne ordentligt dansk, er handicappede fra starten. Jo før de får dansk ind i øret, jo bedre - men direkte tvinge kvinderne til at sende deres børn i daginstitution kan man jo ikke. I stedet må man bedst muligt gøre reklame for de gratistilbud, som mange kommuner har - og sørge for tidlig og effektiv ekstraundervisning til de børn, der alligevel kommer i skole uden at kunne sproget.

NÅR DER nu synes at være opstået en uventet forståelse mellem regeringen og oppositionen, kan lejligheden passende bruges til at se på et par andre problemer: tvangsægteskaber og reglen om, at udlændinge skal have været her i syv år, før de kan få varig opholdstilladelse. Det er urimeligt længe at vente. Særligt når reglerne tolkes så firkantet, at der ikke er plads til at se på tilfældene hver for sig. Dertil kommer, at VK regeringen med 24 års-reglen og med kravet om, at et ægtepar skal bo i det land, det har størst samlet tilknytning til, har ramt nogle danske borgere helt urimeligt.Her kunne både Socialdemokraterne og de borgerlige tage det radikale forslag om et såkaldt kæreste-visum til sig. Navnet lyder selvfølgelig morsomt, men forslaget om, at for eksempel en ung studerende fra et land uden for EU skal kunne få visum og bo sammen med en dansker et års tid for at afprøve forholdet, er da fornuftigt nok. Hvis det fjerner de mest åbenlyse uretfærdigheder, vil meget være vundet.MEGET VIL også være vundet, hvis Socialdemokraternes ændrede linje oven i købet kan medføre, at flygtninge-indvandrerpolitikken ikke også vil være det væsentligste stridspunkt ved næste valg. Og ved næste igen. Kan udlændingedebatten komme ind i mere værdige rammer, er der kommet meget godt ud af det nye udspil. Men det var sandelig også på tide, at Socialdemokraterne begyndte at røre på sig.

Modigt udspil

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce