Mette-Marit


Mette-Marit

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

MONARKI

Bølgerne går højt i Norge, efter at hoffet forleden kundgjorde, at kronprins Håkon snart skal forloves med den 27-årige Mette-Marit Tjessen. Hun er enlig mor med en søn på 3 , og hendes tidligere mand har en dom for vold og spritkørsel og blev i forsommeren dømt for at være i besiddelse af 50 gram hård narko.

En sådan situation er aldrig før set, og det er ikke mærkeligt, Norge er delt. Kongen og dronningen har lyst deres velsignelse. Politikerne er forsigtigt afventende. Men folket er delt. 41 procent ønsker Mette-Marit som dronning, ikke mindre end 58,3 pct. er imod.

Den enestående situation i Norge har interesse uden for landets grænser, fordi den rejser spørgsmålet, hvor meget et monarki kan tåle. Folkets røst, som ugebladene udtrykker den, er måske, at også en kronprins skal vælge ”med hjertet”, men udvandes det blå blod og tages magien og mystikken bort, bliver monarkiet skrøbeligt, i urimelig grad til diskussion og afhængig af den person, der skal personificere det. Det er formentlig den risiko, den store nej-procent ser i øjnene.

Mette-Marit

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce