Medie-licensen


Medie-licensen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

DA ET NÆSTEN enigt Folketing - på nær Enhedslisten - stemte kulturminister Brian Mikkelsens medieudspil hjem sidste år var alt fryd og gammen.

Mere sendetid til de otte TV2-regioner, når digitaliseringen er gennemført om et par år, samt flere penge til Danmarks Radio (DR) - det var før byggeskandalen blev åbenbar - var hovedpunkterne i forliget.

DR BLEV især udråbt som den store vinder, fordi den nye generaldirektør fik sit ønske om en såkaldt medielicens igennem. En licens, der pålægges alle husstande og som dermed også skulle fange de sortseere, som Danmarks Radios pejlevogne har jaget i årevis.

Resultat: Cirka 400 millioner kroner mere i DR´s kasse, fordi ingen - eller næsten ingen hvis vi skal være helt korrekte - nu slipper for at betale licens.

Det lød umiddelbart som et Columbusæg. Ikke noget med at huske at tilmelde sig licenskontoret, regningen kommer helt af sig selv.

DET HAR især mange unge mennesker opdaget her i det nye år. De har nemlig fået en opkrævning - selv om de ikke ejer et fjernsyn. Og det brokker de sig højlydt over.

Medielicensen er skruet så snedigt sammen, at alle, der ejer en computer, som er koblet til internettet, også skal betale ved kasse ét. Om de ser tv på computeren eller ej er ligegyldigt. Bordet fanger.

Det er urimeligt, siger de unge. Vi hører radio og betaler for det - det kan man stadig - men vi har ikke tid til at kigge tv, fordi vi som studerende har mere end rigeligt at gøre med studielæsning og fritidsarbejde. Men computeren er et nødvendigt arbejdsredskab. Nyhederne får vi via aviser og internettet.

SÅ VIDT de unge, der har travlt med at gøre deres studier færdige. Det siger regeringen, jo de skal.

Vi forstår til fulde de unges frustrationer, når de nu endelig har valgt en tilværelse uden tv. At de så oven købet latterliggøres i DR´s reklamer for den nye medielicens er at føje spot til skade.

Derfor er medielicensen urimelig - især over for de unge.

NÅR VI er blevet velsignet med det nye licensbegreb, er der to grunde. For det første er DR træt af at miste formuer på sortseere og ikke mindst jagten på dem.

Nu slipper de for storsvindleriet på landets mange kollegier, som formentlig - vi gætter blot - har udgjort en stor del af de fjernsynsfrie hjem.

For det andet, så var regeringen nødt til at opfinde en ny og tåbelig måde at opkræve mere i licens på. Skattestoppet blokerede nok engang for den eneste rigtige løsning.

NÅR DET nu i realiteten er umuligt at undgå at betale licens, fordi alle husstande får en regning, så må man unægtelig spørge sig selv, hvorfor det er nødvendigt at have et særligt opkrævningssystem og et særligt licenskontor.

Opkræv dog de penge, DR skal bruge, over skatten - til glæde for studerende uden de store indtægter og ditto skat, og til glæde for de mange, som efterhånden græmmes over virkningerne af det kunstige skattestop, som regeringen klynger sig til.

DEN NYE medielicens er og bliver noget roderi.

Medie-licensen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce