Mafiaens farvel


Mafiaens farvel

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Jamen, det er jo næsten helt vemodigt.

Snart er det endegyldigt sket med den såkaldte jyske mafia, der i årevis og uden synderlig skelen til saglige hensyn har styret næsten al dansk trafikpolitik: Hvis du stemmer for min motorvej, stemmer jeg for din.

MEN AK - Jens Risgaard Knudsen, den stærke frederikshavner, som skaffede Vendsyssel to øde motorveje til gengæld for Storebæltsbroen, er ikke mere iblandt os. Arne Melchior har forladt Folketinget i vrede - og i det siddende ting har Kaj Ikast, Svend Heiselberg og Helge Mortensen alle meddelt, at de ikke vil genopstille.

Hvad skal der dog blive af trafikpolitikken?

KAN DEN overlades til den nuværende trafikminister, den konservative Flemming Hansen?

På ingen måde - hvis man da skal tro aviskommentarerne efter ministerens nyligt fremlagte investeringsplan. En plan, hvori ministeren - hvad fynske læsere vil vide - spiser vor ø af med en sang fra de varme lande. Det kan ikke udelukkes, at den vestfynske motorvej skal udvides. Hvis og måske og såfremt i fald. Men det kan heller ikke udelukkes, at den ikke skal.

HVAD NOGLE af de fynske politikere kaldte en succes, tillod denne avis sig derfor at betegne som det modsatte. Men vort beskedne pip var intet mod de smædeord, som andre egnes aviser lod hagle over den stakkels minister.

Vest- og Sønderjylland sendes tilbage på markvejsniveauet, mente således JydskeVestkysten, der kaldte investeringsplanen for nok et bevis på, at regeringens løfter om at tilgodese landet som helhed har samme værdi som en dækningsløs check.

OG ENDNU drøjere hug fik trafikministeren fra Aalborg:

Trafikplanen er en skandale, lød overskriften i Nordjyske Stiftstidende, der for tiden er meget optaget af en kommende tredje Limfjordsforbindelse. Denne forbindelse kræver Aalborg-avisen betalt af staten - hvad regeringen på ingen måde har tænkt sig. Det kan nordjyderne kun opleve som en hån, tordnede vore aviskolleger ved Limfjorden, der i samme ledende artikel hyldede Jens Risgaard Knudsen som manden, der formåede at samle alle nordjyske folketingsmedlemmer, uanset partifarve, for at sikre landsdelen statslige trafikpenge. Vi ser gerne, at et af de nuværende folketingsmedlemmer lynhurtigt træder i Risgaard Knudsens sted, skrev bladet, der i øvrigt slog fast, at "gennemkørende trafik er en statsopgave".

I DET SIDSTE kan vi ikke være mere enige. Vi savnede dog samme nordjyske klarsyn, da Folketinget efter en magtfuld indsats af ikke mindst Risgaard Knudsen besluttede at lade fynboer og vestsjællændere betale broderparten af Storebæltsforbindelsen i stedet for at dele udgiften mellem alle danskere, som man har gjort med det øvrige motorvejsnet. Herunder Limfjordstunnelen.

Men med trafikmafiaens farvel og med nye allierede i Nordjylland er der måske håb om, at vi omsider kan få sagen igennem?

Mafiaens farvel

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce