Lys i tunnelen


Lys i tunnelen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

DET ER ikke første gang, det har været til at skimte lys for enden af en ny tunnel under Thomas B. Thriges Gade - den tunnel, som er den eneste måde, såret kan heles på, såret, som gaden har udgjort, siden den blev anlagt.

I årevis har det efterhånden herostratisk berømte gadegennembrud været drøftet, og mere end noget andet skabt udtrykket "Der går Odense i det". Man har snakket, snakket og snakket, og det ene projekt efter det andet har set dagens lys for derefter at blive lagt i mølpose.

HVIS NOGLE er skeptiske denne gang og minder om, at det er klogt at spise brød til, når politikere får lyse ideer, er det forståeligt.

Men meget tyder på, at bl.a. de store ejendomsprisstigninger, vi har set de senere år, sammen med nedlæggelsen af amtet og en generel større interesse for Odense, har skabt mulighed for en pakkeløsning, der samtidig er en nul-løsning.

Det er en ny situation, der betyder, at nedgravningen kan finansieres af provenuet fra salg af bygninger og grunde.

Det vil sige, at Odenses anden store udfordring i disse år, forbindelsen over Odense Kanal, ikke berøres af tunnelløsningen. Skal Odense tage penge op af kassen til kanalen, er de ikke brugt til tunnelen.

DET ER via Jan Boye (K), det ved et snuptag ser ud til, at det uendelige Thomas B. Thrige Gade-problem nu endelig ser ud til at kunne løses.

Men det er værd at understrege, at det kun er det første politiske spadestik, der blev taget, da Jan Boye fik sit spinkle bagland til at acceptere forhandling med de interesserede købere af de kommunale ejendomme, der skal få finansieringsgrundlaget på plads.

Først herefter kan han fremlægge en samlet plan i byrådet.

FREMGANGSMÅDEN har vakt kritik. Men det kan kun være, fordi rønnebærrene er sure. Vi behøver ikke flere undersøgelser. Hvad der kræves nu, er handling.

Surmuleriet, som Jan Boyes plan er mødt med hos oppositionen, kan man spare sig for, og mon ikke i hvert fald Socialdemokraterne og SF vil være positive den dag, planen skal konfirmeres i byrådet?

Det vil i hvert fald være klogt af specielt Anker Boye ikke at lade Jan Boye løbe med alle palmerne.

Men forhåbentlig vil alle være med til at bære løsningen igennem. Jan Boye er kendt som en samarbejdets mand, og han vil gøre meget for at opnå fælles fodslag. Som dette udspil har vist, er han også en handlingens mand.

Skulle det endelig ende med, at Per Berga Rasmussen (EL) fortsat ikke kan se lyset for enden af en tunnelløsning, er det dog også til at bære.

BEKYMRINGERNE for, hvad odenseanserne ønsker, kan man spare sig. De ønsker sig deres by bundet sammen påny, og de ønsker færre biler igennem byen.

Når begge dele kan ske, fordi tunnelen betegner en nulløsning, er der tale om et mindre Columbusæg, som der er grund til at ønske både Jan Boye og Odense til lykke med.

Lys i tunnelen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce