Lottes come back


Lottes come back

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

SOCIALDEMOKRATERNES formand, Helle Thorning-Schmidt foretager et smart og klogt træk, når hun på folketingsgruppens sommermøde i denne uge - sagt på fodboldsprog - giver come back til Lotte Bundsgaard, der skal være integrationsordfører.

Der er der flere grunde til.

DALOTTE Bundsgaard for nogle måneder siden blev fyret som politisk ordfører af partiformanden, dels som led i en rokade, der skulle tilgodese og dermed lukke munden på gruppens venstrefløj, dels fordi Bundsgaard havde svært ved at hamle op med Venstres Jens Rohde, sagde den fynske stemmesluger nej til flere tilbudte ordførerskaber, med det resultat, at hun i foråret var anbragt på den politiske sidelinje.

Men Lotte Bundsgaard hører ikke hjemme på en socialdemokratisk udskiftningsbænk. Dertil er partiets talentmasse for lille, og dertil er hendes egne evner for store.

DAINTEGRATION længe endnu vil være et brændvarmt politisk område - det skal Dansk Folkeparti nok sørge for - så vil netop dette ordførerskab være en opgave, der udfordrer Bundsgaard.

Og skal man dømme efter tidligere lejligheder, hvor Lotte Bundsgaard har optrådt i medierne inden for netop dette felt, så vil hun være i stand til at matche Pia Kjærsgaard og Søren Espersen på udlændingeområdet, hvor Socialdemokraterne og DF er i permanent kamp om vælgerne.

LOTTEBUNDSGAARD er klar i mælet, når hun tager afstand fra "islamiske mørkemænd med tilbageskuende idealer", og som tidligere ligestillingsminister er hun lodret imod tørklæder, hvis islamiske kvinder er blevet tvunget eller mobbet til at tage dem på.

Den omdiskuterede 24-års regel står hun ved.

MEDANDRE ord: Med udnævnelsen af Lotte Bundsgaard signalerer Helle Thorning-Schmidt, at det er formandens midterkurs, der bliver styret efter.

Kursen slingrede, da den tidligere integrationsordfører, Anne-Marie Meldgaard forhandlede en aftale hjem og blev underløbet af gruppens venstrefløj, anført af Mette Frederiksen.

Det fik som bekendt Anne-Marie Meldgaard til at forlade posten og smække med døren, og i en rum var der tvivl om partiets linje, hvilket formentlig har været en medvirkende årsag til det lange dødvande i meningsmålingerne.

ENSTRAM udlændingepolitik og et værn om danske værdier, men uden hysterisk kalkunjagt på ethvert konkret eller teoretisk problem, der kan spores tilbage til danskere og danskboende med rødder i Mellemøsten, det vil uden tvivl appellere til mange vælgere, primært ældre.

Det er ikke skik, at de politiske partier forholder sig til hinandens udnævnelse af ordførere.

Men i Dansk Folkeparti bør man være bekymret over udnævnelsen af Lotte Bundsgaard.

Lottes come back

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce