Løkkes ferie


Løkkes ferie

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Uanset hvor skidt vejret er på Tenerife, kan det dårligt være værre end herhjemme, hvor vinteren ikke vil slippe sit tag, og hvor vores statsminister in absentia i øjeblikket er ude i et politisk stormvejr, der godt kan matche vindene på Kanarieøerne:

Lars Løkke Rasmussen har ikke styr på noget. Han mangler et projekt. Han har forkludret klimatopmødet og fornærmet et større antal udenlandske diplomater - og tilmed pjækker han fra det politiske, kort før hele Folketinget ellers skulle på vinterferie. Endda i selskab med sine børn, som altså må forsømme skolen, skønt hans egen undervisningsminister utvetydigt har kaldt det manglende respekt for lærernes arbejde, når forældrene tager børnene ud i utide.

Jo, kritikerne har kronede dage, og skønt statsministeren jo kan have gode grunde til at snuppe en uge - det kan være, han har fået en melding fra sin læge; hvad ved vi - er tidspunktet ikke særlig heldigt. For rent faktisk går det ikke ret godt for regeringen i øjeblikket.

De seneste mange meningsmålinger viser rødt flertal, skønt det slet ikke er lykkedes oppositionen at fremlægge en samlet, alternativ politik. S og SF vil ét, De Radikale noget andet, men det overskygges af en række regeringsdumheder, som tilsammen gør, at oppositionen ikke bliver afkrævet en nødvendig forklaring på, hvad det egentlig er, man kan tilbyde. Og om man overhovedet kan blive enig om det.

Fortsætter det sådan, kan vi ende med en dag at vågne op til en ny regering, der ikke har nogen éntydig politik, men som bare lige pludselig er der, fordi folk var trætte af den gamle. Det burde bekymre statsministeren - men tilsyneladende er det ikke tilfældet.

Lars Løkke Rasmussen mener således, at den regering, som sidder lige nu, er fuldt kvalificeret til at fortsætte indtil folketingsvalget, skønt enhver kan se, at den på flere poster trænger til udskiftninger. Men statsministeren lader blot umuliusserne fortsætte arbejdet, som om intet var hændt.

Sagen om lækagen fra Forsvarsministeriet - eller hvor den nu var - burde han have lukket for længst, når forsvarsministeren nu ikke selv vil gøre det, med en melding til Søren Gade om at finde lækken og fyre vedkommende i en fart. For nu at tage et par af mange eksempler, der vidner om en manglende beslutsomhed og en lad-os-nu-se-tiden-an-attitude, som vi ikke ville have tiltroet statsministeren. Også burkasagen, der viste, at VKO ikke længere er den sammentømrede enhed, der har holdt den borgerlige regering ved magten så længe, burde have været undgået.

Og så videre, og så videre. Statsministeren er - i høj grad selvforskyldt - rodet ind i en række møgsager, som han gør klogt i at få landet.

Hans forgænger, Anders Fogh Rasmussen, som styrede sin regering væsentligt strammere, havde ry for at gemme sig en måned i Frankrig hver sommer, og når far kom hjem, blev de ulydige unger sat på plads og en dagsorden udstukket.

For Lars Løkke Rasmussen er det at håbe, at det også er formålet med hans ferie. At udtænke en egentlig dagsorden.

Hvis ikke, er han meget tæt på at forære oppositionen en gratis valgsejr.

Løkkes ferie

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce