Lene i fælden


Lene i fælden

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Når man nu har fået en værdipolitiker i stalden - Naser Khader, der jo for tiden er medlem af Det Konservative Folkeparti - skal man skam også bruge ham. Men kendere af Khader, og dem er der en del af i hans tidligere partier, vil vide, at han fungerer bedst i stram snor. Overladt til sig selv er det i nyere tid lykkedes ham at forkludre ikke så lidt - og lige nu er han i gang med at forkludre den parlamentariske situation og gøre De Konservative til grin. Samtidig har han utilsigtet afsløret sin partileder, Lene Espersen, som en politiker, der taktisk stadig har meget at lære.

Årsagen er naturligvis den pludselige idé om et burkaforbud i det offentlige rum. Et sådant forbud er, som vi tillod os at konstatere forleden, forholdsvis overflødigt, omend det tilsyneladende støttes af store dele af befolkningen. De burkaklædte kvinder er så få, at de ikke kan siges at udgøre noget seriøst samfundsproblem, og selv om burkaen er udansk, er diverse forbud det også. Eller burde være det. Dertil kommer, at hvis de undertrykte burkakvinder ikke må gå på gaden, bliver de formentlig spærret inde i hjemmet. Og dermed er problemet måske nok forsvundet fra offentligheden, men ikke fra virkeligheden, som en Venstre-politiker udtrykker det.

Men partileder Lene Espersen hoppede ukritisk på vognen, og nu sidder hun i fælden. Man bevæger sig nemlig sjældent ustraffet ind på Dansk Folkepartis territorium - hvad De Konservative jo har gjort, både med burkaforslaget og de øvrige udlændingeudspil. Følgelig var Pia Kjærsgaard ikke længe om at svare igen.

Den snu Kjærsgaard - og hendes lige så snedige løjtnanter Thulesen Dahl, Skaarup og Espersen - regnede hurtigt ud, at regeringspartnerne i Venstre ikke delte de konservative tanker, og at De Konservative derfor blot havde fremsat dem for at få opmærksomhed og for at stjæle stemmer fra DF.

Så for at udstille dét erklærede Pia Kjærsgaard, at nu ville Dansk Folkeparti fremsætte det konservative forslag som sit eget - og så var Lene Espersen sat skatmat. Den konservative leder måtte bekendtgøre, at i så fald ville hendes folketingsgruppe nok kunne sige ja - mens de konservative ministre af regeringshensyn var tvunget til at stemme nej. En sådan absurd situation - en regering, der stemmer imod egen folketingsgruppe eller omvendt - er vist aldrig set i dansk politik.

Den situation burde Lene Espersen og hendes rådgivere have forudset - ligesom det havde været fikst at undersøge, om et forbud mod en bestemt beklædning er i strid med grundloven og gældende konventioner, hvad det muligvis er. Nu er det hele endt i et pinligt tilbagetog for De Konservative, der tilmed strides lystigt indbyrdes, mens rivalerne i Dansk Folkeparti hygger sig.

Med sin håndtering af den aktuelle sag er Lene Espersen så at sige slået tilbage til start. Hun mangler endnu at overbevise om, at hun er den rette leder af Det Konservative Folkeparti, der siden Hans Engells tid aldrig har været i nærheden af Statsministeriet, og som heller ikke i den nærmeste fremtid synes at komme det.

Dertil er både profilen og ledelsen for uskarp.

Lene i fælden

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce