Lappeløsning


Lappeløsning

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Ny-danskere

Danmark har et problem, som vi har svært ved at se i øjnene. Måske kan situationen på udlændingeområdet få os til at indse, at vi må gøre noget ved det.

Problemet er, at vores bistandssystem ligger så højt i ydelser, at der i en række tilfælde ikke er noget økonomisk incitament for en familie til at søge arbejde. Familien får simpelthen mere ud af at være på bistandshjælp end i arbejde.Det gælder for danskere.

Og det gælder altså også for nydanskere. De sidste er der mange, der har travlt med at sige om, at de kommer her for at nasse på det danske sociale system, og hvorfor skal vi betale til dem?

Men sandheden er, altså, at en række ny-danskere, også de, der gerne vil i arbejde, også kan tælle og lægge sammen og se, at de får økonomisk mindre ud af at komme i arbejde i stedet for at blive hængende på bistandshjælp.

Det er altså ikke kun fordi, de, der kommer hertil, kan have vanskeligheder med at tale dansk eller fordi de måske har uddannelsesmæssige eller andre problemer, det bliver vanskeligt for dem at blive integreret og klare sig selv gennem et almindelig arbejde. Vi bliver nødt til at erkende, at vores sociale system kan blive en hængekøje. For ærke-danskere og for nydanskere.Ikke fordi de er hverken dovne eller uduelige. Men fordi de kan tælle og lægge sammen.

Alligevel forsøges der nu igen med at skabe et incitament for, at ny-danskerne kommer i beskæftigelse. Såmænd ikke alene for deres egen skyld, men fordi vi i de kommende år med små ungdomsårgange og store forsørgerbyrder til ældre får brug for alle hænder, også de nye danskeres.

Denne gang gøres forsøget gennem et samarbejde mellem Dansk Industri og Erhvervsministeriet, for som erhvervsminister Ole Stavad siger til Jyllands Posten: ”Integration af indvandrerne på arbejdsmarkedet er fuldstændig afgørende for Danmarks fremtidige udvikling”.

Det er dog en erkendelse. Derfor burde erhvervsministeren tale med sin kollega i socialministeriet og få ham til at erkende, at en væsentlig hurdle for, at denne dramatiske udtalelse kan efterleves, er, at bistandsniveauet gør det urentabelt for den enkelte familie, at det sker.

Foreløbig kører vi videre ad den vej, vi kender alt for godt: tilskudordninger.

Erhvervsministeriet stiller 13 millioner kroner til rådighed i en tre års periode for en forstærket indsats sammen med Dansk Industri, hvis direktør, Hans Skov Christensen længe har gjort sig til talsmand for, at Danmark har brug for dels, at også ny-danskerne kan klare sig selv, men også at vi har brug for dem som arbejdskraft.

De 13 millioner, der nu stilles til rådighed, skal bruges bl.a. på annoncer for, at virksomheder melder sig for at gå med i diverse pilotprojekter, som bl.a. skal indbefatte en intensiv danskundervisning samtidig med en arbejdsindsats. på den enkelte virksomhed.Det er al ære værd, at der nu forsøges at intensivere indsatsen igen.

Men tilskudsordninger er og bliver en lappeløsning i forhold til det incitament, der ville ligge for enhver i, at det kunne ses på de månedlige udbetalinger, at det kunne betale sig at klare sig selv.

Lappeløsning

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce