Lad os få det valg


Lad os få det valg

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

VI ER meget lyttende, sagde indenrigsministeren, da han sendte 2800 siders lovudkast - om kommunalreformen - ud til høring.

Noget tyder dog på, at indenrigsministeren vil foretrække at lytte med det døve øre, for i samme åndedrag slog han fast, at det kun er småjusteringer, der kan komme på tale - ifald lovforslagene skulle indeholde "en og anden skønhedsplet".

Tja - der er vel heller ikke stort mere at snakke om, efter at både Socialdemokraterne og De Radikale forlod strukturforhandlingerne på et tidspunkt, da regeringen ellers var indstillet på at give en række indrømmelser for at skabe et bæredygtigt flertal.

Men af taktiske grunde marcherede S og R ud ad forhandlingsdøren, inden de overhovedet var kommet ind ad den. Utvivlsomt for senere at kunne pege fingre. I øvrigt samme taktik, som et af formiddagsbladene anlagde forud for EF-afstemningen i 1972. Egentlig var chefredaktionen for - men ræsonnerede, at der var mere salg i at være imod. Før eller siden ville der opstå nogle EF-skandaler, som bladet kunne kritisere. Det fik man jo ret i.

TILSYNELADENDE har Socialdemokraterne nu udset sig kommunalreformen som den sag, hvorpå man i mangel af andre egnede emner måske kan vinde valget.

Andre forklaringer kan der dårligt gives på næstformand Lotte Bundsgaards krav i avisen forleden om, at valget nu bør komme så hurtigt som muligt.

Men er det nu gennemtænkt? Kommunalreformen er ikke nogen udpræget vindersag - dertil bliver der for mange praktiske, følelsesmæssige og økonomiske bøvlerier - men omvendt ligner det socialdemokratiske krav om mange flere beføjelser og ret til skatteudskrivning for de kommende regioner også slemt en tabersag. For var det ikke en forenkling, der var reformens formål? I den socialdemokratiske model videreføres de gamle amter - groft sagt - blot under et andet navn.

LOTTE Bundsgaard og hendes parti synes således på farefuld færd ved at forære statsministeren en anledning til at udskrive det valg, som han i princippet kan vente med til efteråret. Men lad os bare få det. Tonen på Christiansborg forekommer hverken konstruktiv eller høflig, og det ser ikke ud til, at regeringen og oppositionen foreløbig kan samarbejde om noget som helst.

Måske et valg kan rense luften, som politikerne plejer at sige - og faktisk var det rart at få det af vejen inden en traktatafstemning, hvornår den så kommer, og inden kommunalvalgene. Begge vigtige sager, der hver især bør have den opmærksomhed, som de har krav på, og som derfor ikke må fordunkles af et folketingsvalg.

SÅ HVORFOR ikke? Januar er en kedelig måned, der trænger til lidt indhold. Vi kan godt afse tid til at gå hen og stemme - så både politikerne og resten af landet kan komme videre.

Lad os få det valg

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce