Kvindernes indtog


Kvindernes indtog

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

DET BLEV kvindernes dag, da statsministeren i går løftede sløret for, hvem der skal være Danmarks nye EU-kommissær og samtidig benyttede lejligheden til at rokere om på sin regering.

Rokaden er større end ventet, og den er et klart signal om, at regeringen ønsker at skærpe sin profil, før den møder vælgerne. Miljøet og forbrugerpolitik skal sættes på dagsordenen. På flere måder er der tale om et overraskende udspil, hvad der formentlig også var statsministerens strategiske hensigt. Samlet set er regeringen blevet styrket.

OVERRASKELSEN er ikke udnævnelsen af Mariann Fischer Boel. Hun har forlængst vist sin driftssikkerhed som fødevareminister. Det kommer ikke bag på hendes fynske bagland, der længe har vidst, at hun har en stor integritet og ikke stikker op for bollemælk. Forestillingen om, at hun skulle være talskvinde for det store landbrug, fordi hun er af mejerislægt og sidder på en stor gård i Munkebo, har hun således forlængst gjort til skamme. Ingen anden kunne i Bruxelles have hentet bedre resultater hjem til danske fiskere.

Mariann Fischer Boel er dygtig, fuld af sund sans og politisk flair, og hun er et godt valg, næsten ligegyldigt hvilket område hun ender med at få. At hun så yderligere opfylder kommissionsformandens ønske om, at vi "sender en dame", er en anden sag.

NEJ, OVERRASKELSEN er Connie Hedegaard, fordi hun kommer udefra og ved mange lejligheder har erklæret, at hun havde forladt politik for ikke at vende tilbage.

At hun nu har sagt ja til en ministerpost må betyde, at hun for alvor er tilbage på den politiske scene. Connie Hedegaard kan meget vel tænkes at blive en frelsende engel for et konservativt parti, der ikke brillerer ved lederskikkelser.

Får hun den indflydelse i partiet, man må forvente, vil det blive ført tilbage til den socialt midtsøgende kurs, Poul Schlüter stod for, og folk som Palle Simonsen, Torben Rechendorff og Per Stig Møller førte ud i livet.

SELV OM Per Stig Møller har måttet afgive udviklingsbistanden til Bertel Haarder, som skulle kompenseres, fordi han ikke blev kommissær, er rokaden en styrkelse af det konservative parti, der får udvidet sit antal af ministre. Specielt vil partiet få en styrket position, hvis Henriette Kjær kan udfylde det nye, lidt diffuse familie- og forbrugerministerium, som henter sagsområder fra hele tre ministerier.

Havde Bendt Bendtsen bestemt sig for at remplacere kulturminister Brian Mikkelsen, for eksempel med rådmand Søren Møller, ville partiet yderligere have være styrket.

På samme måde kunne statsministeren have valgt at udskifte sin kirkeminister. Men det ville have udløst en hellig krig med præstefætrene fra Dansk Folkeparti, og det vovede han ikke...

ROKADEN I GÅR kan kun betyde, at Anders Fogh ikke pønser på valg før tidligst en måneds tid efter, han næste gang vender hjem fra sin franske sommerferie.

Rokaden: De nye ministre vil styrke regeringen og valget er dermed udskudt til næste efterår. Måske betyder rokaden også, at de konservative har fundet deres nye leder.

Kvindernes indtog

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce