Kommuner i klem


Kommuner i klem

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Da Anker Boye i 1994 blev valgt som Odenses borgmester, var der ikke mange, der ville have spået, at han kun syv år senere kunne forlade posten som formand for Kommunernes Landsforening - hyldet fra alle sider.

Han havde ikke nogen god start som borgmester - tværtimod. Han var fagforeningsboss og troede, man kunne gebærde sig i sin nye verden som i den gamle.

Men karakteristisk for Anker Boye stak han hurtigt fingeren i jorden og lagde sin stil om. Han har lært kunsten at lytte og ikke udtrykke sig alt for præcist - hvad der en væsentlig kunst i politik.POSTEN som formand for KL forlader han da også kun, fordi vi har fået en borgerlig regering, og at det nu er Venstres tur til at besætte formandsposten.

Alligevel så det en tid ud til, at Anker Boye kunne fortsætte - med støtte fra Dansk Folkeparti! Det ville formentlig kun for en kort stund have generet Anker Boye, der som sand politiker har sans for magtens betydning og ved, at det er vigtigere, hvad man samarbejder om, end hvem man samarbejder med. Men Venstres unge borgmesterløver affandt sig til sidst med den 65-årige Ejgil W. Rasmussen.ANKER BOYE  har ubestridt været kommunerne en dygtig formand. Han ved,at tale er sølv, men omtale er guld, både når det gælder reklame og politik. Ikke siden Thorkild Simonsens tid har kommunernes sag været talt så ofte i medierne som i de seneste år. Måske har det ikke altid været så markant, hvad der lød fra Anker Boyes mund, men som hans fremtoning kan få en svigermor til at sukke, har hans smukke sprog og altid venlige fremtoning gjort indtryk. Anker Boye er de mange venlige ords mand.

Om det har gavnet specielt Odense ogFyn er en anden sag, der ikke lader sig afklare. En formand - så lidt som en minister - skal ikke tale sin valgkreds sag, hvis han er valgt til en post, der pr. definition gør ham til talsmand for hele landet. Men det har ikke skadet Odense, at dets førstemand i nogle år har været alle kommuners talsmand. Odense kan godt være stolt af sin smidige borgmester, der ikke er så socialdemokratisk, at det gør noget.MEDDE udtalelser, indenrigsminister Lars Løkke Rasmussen kom med ved KLs delegeretmøde i Ålborg bliver det ikke morsomt at være ny formand. Ministeren havde revolveren fremme, da han omtalte kommuneskatten. Med regeringen skattestop må den ikke hæves,og hvad så med de løfter, borgerne har fået - også af regeringspartierne - om bedre service på snart sagt alle områder? I forvejen har kommunerne overskredet den aftalte vækst. Det gjorde den gamle regering ikke noget ved, men det vil den nye med sit faste flertal i ryggen, tordnede ministeren.

Der er kun to veje frem:besparelser eller brugerbetaling.Og lur os, om det ikke bliver det sidste, og at ikke blot ministeren og KLs nye formand men også den gamle vil synes, at det heller ikke er så værst. Når det nu ikke kan være anderledes...

Kommuner i klem

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce