Kommer ulven?


Kommer ulven?

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

I FODBOLD - for nu at bruge en aktuel sammenligning - har man længe opereret med såkaldte højrisiko-kampe, hvor politi og kontrollører er ekstra på mærkerne, fordi der kan ventes ballade mellem holdenes tilhængere.

Det samme gør man i politik. 10 af de mange EU-møder på topplan, der som følge af det danske EU-formandskab skal holdes i København, betragtes af politiet som værende i højrisikoklassen - kulminerende med topmødet mellem alle stats- og regeringscheferne i december - og allerede nu er politiet tilsyneladende i allerhøjeste alarmberedskab.

I GÅR kunne man således læse i Berlingske, at hovedstaden regulært frygter krigslignende tilstande til efteråret.

Et særligt korps til bekæmpelse af terrorangreb med kemiske og biologiske våben er under forberedelse, og det samme er en evakueringsplan for over 20.000 ældre, som er afhængige af deres hjemmehjælp og hjemmepleje. Bryder gadekrigen ud, kan de ikke blive i deres boliger, fordi København og Frederiksberg kommuner ikke tør sende deres medarbejdere ud i uroplagede eller belejrede bydele. Inden længe skal evakueringsplanen afprøves gennem storstilede katastrofeøvelser med deltagelse af alle involverede. Altså også de ældre selv.

NU SKAL man ikke bebrejde myndighederne, at de klæder sig på til det værst tænkelige - og sikkert er det, at der vil falde brænde ned, hvis noget sker, som ingen har taget højde for.

Men et eller andet sted lurer også fornemmelsen af, at jo mere man opruster, jo mere spændende bliver det for de demonstranter, der vil konfrontationen. Ved at afspærre bydele og gader inviterer man jo nærmest til balladen, og det samme gør man, når et planlagt EU-møde i Kolding flyttes til København med den begrundelse, at her findes de fleste politistyrker. Jamen, det er jo også politiet, de autonome helst vil slås med. Måske kunne Koldingmødet havde været afviklet under bevogtning af byens betjent, uden at en eneste demonstrant havde opdaget det.

INGEN kender som bekendt dagen, før solen er gået ned - og ingen ved, i hvilken tilstand byen København vil møde nytåret før efter topmødet den 12. og den 13. december. To dage, som - hvis det står til politiet - gerne må blive både frost- og snefyldte.

Men det er værd at hæfte sig ved, at weekendens topmøde i Sevilla blev afviklet uden voldelige sammenstød, og at Attac og andre organisationer, der vender sig mod globaliseringen, har taget officiel afstand fra anarkisterne og nu planlægger deres demonstrationer, så konfrontationer så vidt muligt undgås.

TOPMØDERNE i Gøteborg og Nice vil huskes for volden. Det er at håbe, at det i København vil huskes for de politiske resultater. Det er ikke sikkert, det lykkes. Måske kommer ulven. Måske ikke. Men den gør det nok, jo mere man kalder på den.

Kommer ulven?

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce