Kom dog i sving


Kom dog i sving

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Små tre år efter magtskiftet i Odense er opvarmningen til revanchematchen i fuld gang. Kamphanerne Boye og Boye pudser hver deres profil på bekostning af modparten, og kan der tjenes et par billige point og dermed måske et forspring inden opgøret til næste november, bliver absolut ingen lejlighed forsømt - af nogen af Boyerne. I den disciplin har den ene intet at lade den anden høre.

Alt dette er selvfølgelig ganske underholdende. Politikere, der griser hinanden til, er oftest munter læsning. Men knap så muntert er det, hvis profilpudsningen bliver en hindring for de resultater for Odense og Fyn, som de to Boyer fra hver deres position er sat til at skaffe.

Aktuelt er der gået mudderkastning i den vigtige sag om kanalforbindelsen - der ikke kun er en sag for Odense, men også for Nordfyn - og den efterfølgende lukning af motorbanen Thomas B. Thriges Gade, der har været en skændsel, siden den åbnede i 1970.

For det første er forbindelsen, som politikerne har talt om, siden kongen var knægt, nu pludselig halvandet år forsinket og kan tidligst være færdig i 2014. Det har byrådets borgerlige flertal givet Anker Boyes forvaltning skylden for. Men rådmanden hævder, at pengene blev afsat for sent på budgettet, og at han i øvrigt siden januar 2007 har presset på over for borgmesteren for at få klarhed over, om staten vil bidrage eller ej.

Men det er svært at se, hvad borgerne lige kan bruge ovennævnte til. Da begge Boyerne jo har erklæret, at kanalforbindelsen skal etableres under alle omstændigheder - og om nødvendigt for kommunens egen regning - er der ingen undskyldning for ikke at sætte pengene af. Og ergo holder det heller ikke vand at hævde, at man må vente på svaret fra staten først.

Dernæst indledte Boyerne i sidste uge et gevaldigt hundeslagsmål om, hvem der nu skal stå med æren og palmerne, når og hvis man overhovedet kommer i gang med de to store projekter. Uden at informere by- og kulturrådmanden meddelte borgmesteren gennem denne avis, at opgaverne skal løses af en til lejligheden nedsat organisation eller måske af et særligt selskab á la Ørestaden. Og naturligvis med reference til rådhuset, hvor borgmesteren residerer, og ikke til slottet, hvor rådmanden bor. Rådmanden kvitterede med at sammenligne borgmesteren med Napoleon, der jo hverken var kendt for at samarbejde eller spørge nogen til råds. Hvad rådmanden nu heller ikke gjorde, da han selv var borgmester og ragede hele H.C. Andersens 200-år til sig fra den daværende kulturrådmand.

Det slap han i øvrigt ikke særlig heldigt fra - og der er heller ingen, der siger, at Jan Boye kan score ubetinget på kanalforbindelsen. Et nyt selskab risikerer at forsinke sagen yderligere, og det samme kan uoverensstemmelserne mellem de to Boyer, der begge er interesseret i, at den anden taber ansigt.

Men heller ikke det kan borgerne bruge til noget. Borgerne er revnende ligeglade med, hvilken forvaltning der har ansvaret for hvad. Det er resultaterne, der tæller.

Så hvad med at komme i sving?

Kom dog i sving

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce