Kirkens skål


Kirkens skål

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Guds søn var, så vidt vides, ingen kostfornægter, og blandt mange gode gerninger forvandlede han således også vand til vin ved brylluppet i Kana. Men da han ikke lige var ved hånden, da den fynske biskop, Kresten Drejergaard, havde indkaldt til provstemøde på Hotel Ærøhus i Ærøskøbing, måtte biskoppen rekvirere vinen på traditionel vis og betale derfor. Eller rettere: lade skatteborgerne betale derfor. Thi dem er det, der har fået druk-regningen på de godt 10.000 kroner. Men for eftertiden må folk selv udrede, hvad de drikker efter middagen, lover biskop Drejergaard. Det er nok en god idé.

Biskoppen erindrer, at "der gik rødvin i sommernatten", fordi det var så varmt. Ifølge regningen, som dagbladet B.T. har fået fingre i, gik der helt nøjagtigt 20 flasker rødvin i den. Foruden blandt andet halvanden flaske snaps, 16 store Ærø-øl og to halvandenliters-kander almindeligt øl, tre flasker champagne, 18 cognac - og fire sodavand. Hvem der så drak dem. Godt gået af de kirkens mænd, der i gennemsnit hver tyllede 14-15 genstande i sig.

Mødet på Ærø omfattede, foruden biskoppen selv, stiftets 12 provster, stiftamtmanden og nogle af bispekontorets medarbejdere - men i fald mødet traf beslutninger af nogen art, må vi håbe, at de blev nedskrevet, inden der gik rødvin i sommernatten. 14 genstande, ganske vist over en dag, er ikke det bedste forhandlingsgrundlag - og i går kunne B.T. så følge sin søndagshistorie op og oplyse, at der også bliver gået godt til stålet, når landets 10 biskopper mødes - hvad de gør tre gange om året med en dagsorden, der er "tæt besat", som en af dem, Kjeld Holm fra Århus, siger.

En gourmetmiddag i 2007, hvor ægtefællerne også deltog, kostede således næsten 23.000 kroner af statens penge, og på Hesselet ved Nyborg i april 2008 formøblede biskopperne og deres medarbejdere i omegnen af 80.000. Men, som Århus-bispen siger, vi vil gerne have, at det er lidt festligt - og man kan jo altid appellere til den lille misundelse.

Nu skal der en del til at vække vores misundelse, og strengt taget må det forarge mere, at tidligere klimaminister Connie Hedegaard og hendes embedsmænd brugte over en million kroner på luksushotelværelser under klimakonferencen i København - skønt hovedparten af dem ifølge Ekstra Bladet privat bor rimeligt tæt på Bella Center, og skønt Connie Hedegaard selv tit slet ikke sov i sit dyre værelse, men lod sig køre hjem i ministerbilen.

Når pegefingeren alligevel må hæves en smule mod biskop Drejer­gaard og hans kirkelige flok, skyldes det, at det aldrig ser godt ud at sjakre rundt med andres penge. En arbejdsmiddag med vine kan ingen have ondt af, men at det er så varmt, at der må efterslukkes i sommernatten, må være skatteyderne uvedkommende.

Men det er måske blevet moderne med sprut i kirken - ud over altervinen? I Harndrup har sognepræsten netop fyldt sin kirke ved at invitere til en særlig øl-gudstjeneste, hvor Indslev Bryggeri leverede den flydende føde oven på den åndelige.

Forhåbentlig i et noget mindre omfang end ovre på Ærø, hvor biskop Drejergaard nok bør tænke lidt over kirkens omdømme, inden han næste gang beordrer glassene fyldt og drikker dens skål. Når han nu ikke selv, som Jesus, evner at lave vand til rødvin.

Kirkens skål

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce