Kendis-tricket


Kendis-tricket

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Paula Larrain, den danse-, strikke- og hækleglade tidligere tv-vært, som på et møde i Odense lovede at arbejde hårdt for at fremme håndarbejdet i skolen og genindføre denne nyttige disciplin som linjefag på semina­rierne, blev alligevel ikke valgt til Folketinget.

Det opsigtsvækkende budskab fra Odense, som ellers tegnede til at vende op og ned på dansk storpolitik, var åbenbart slet ikke nået frem til vælgerne i Københavns Storkreds, der i stedet foretrak at give genvalg til Larrains konservative partisøster, veteranen Helle Sjelle. Som i øvrigt ikke anede, at hun havde en politisk søster i Paula Larrain, før Vild med dans-stjernens kandidatur blev præsenteret midt i valgkampen. På det tidspunkt havde Larrain været medlem af Det Konservative Folkeparti i nogle timer eller så. Men jeg er altid glad, når nogen vil stille op for os, som partiformand Bendtsen sagde, da han trak sin kendis-kanin op fra hatten.

Nu skal det medgives, at Paula Larrain sikkert skaffede De Konservative nogle stemmer, som partiet ellers ikke havde fået. Ja, måske er det endda hendes fortjeneste, at Bendtsen overhovedet fastholdt de 18 mandater! 2000 krydser her og 2000 der. Det luner alt sammen - men hvad der luner allermest er, at vælgerne i København ikke faldt for kendis-tricket. Et trick, der er populært i partiernes desperate jagt på stemmer, men som i vores erindring kun har budt på to virkelige succeser: Karen Jespersen, den nuværende socialminister, og den tidligere Venstreboss og udenrigsminister Uffe Ellemann-Jensen. De to, der begge blev hyret, fordi de var kendt fra fjernsynet, har som nogle af de få også kunnet levere politisk substans.

Nå, men fred være med Paula - for hun har dog ikke gjort sit nye parti nogen skade, hvad andre kendisser i denne valgkamp derimod har. Som nu erhvervsmanden Lars Kolind, der var udset til at skaffe Ny Alliance et mægtigt valg på Fyn, men som endte med at koste dyrt.

Den særlige fynske skat kunne endda tilgives - med lidt god vilje - for måske fik manden bare illustreret sine tanker forkert. Men det var ikke begavet, da Kolind proklamerede, at han ville være en bedre statsminister end Fogh - og at der nok altid var en suppleant, der kunne tage over, hvis han selv fandt tilværelsen på Christiansborg for kedelig. Det var ikke den ydmyge tilgang til det politiske arbejde, som må kræves af de folkevalgte.

Og så var vi lige ved at glemme Dansk Folkepartis Mogens Camre, der ganske vist ikke er en kendis i den forstand, men som alligevel blev medlem af klovneklubben, da han frasagde sig sit nuvundne mandat i går, endnu før Folketinget var trådt sammen. Mistanken må være, at Camre blot var blevet brugt for at trække stemmer i valgkampen - hvorefter han vendte hjem til Europa-Parlamentet, hvor hyren er væsentligt federe, og hvorfra han lettere kan fremsætte sine ekstremistiske udtalelser uden at vanære Pia Kjærsgaard alt for meget.

Men fred være også med ham - for den slags tosser har Folketinget heller ikke brug for.

Kendis-tricket

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce