Ja til multihus


Ja til multihus

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

SÅ GÅR den ikke længere. Dagen er kommet, da Odenses politikere efter mange ord og næsten lige så mange studieture må melde klart ud: Skal byen - og dermed Fyn - have et multikulturhus eller ej?

Med alt det forarbejde og engagement, der er lagt i sagen, må det være at forvente, at dagens principbeslutning i kulturudvalget bliver et ja. Det er på tide, at Odense viser format og binder an med en opgave, der både symbolsk og reelt kan løfte byen og øen og dermed skabe det image af handlekraft, som regionen så længe har savnet.

NÅR DET er muligt at skaffe et par hundrede millioner til festligholdelsen af H.C. Andersens 200 års fødselsdag, lader det sig også gøre at skaffe midler til denne nødvendige investering i fremtiden. Alt for længe har Odense kørt på spare- og nedskæringsblus. Skal det ændres, må der nye indtægter til - og disse indtægter kommer kun, hvis man tør investere.DET SIGER sig selv, at kommunen ikke bare kan dykke i lommen efter millionerne. Der må også private investorer til. Skal disse investorer tro på sagen, må der følgelig udarbejdes et overbevisende projekt - og derfor er Odenses borgmester galt afmarcheret, når han siger, at det lige nu ikke er nødvendigt at diskutere multihusets placering.

Det er det i høj grad. Spørger man en investor, om han vil stikke penge i et koncert-, sports- og kongreshus i Holmstrup, vil svaret højst sandsynligt være negativt. Spørger man den samme investor, om han i stedet vil være med på havnen, er holdningen nok en anden. Særligt, hvis multihuset indgår i en helhedsplan, der kan omdanne havnen til en helt ny og levende bydel.

DEN STORE Odense-vision må være et havneområde af erhverv, kultur, butikker, restauranter og boliger, forbundet med centrum via en uddannelses- og studenterby på det kedsommelige areal mellem havnen og banegården, hvor Odenses universitet burde have været lagt fra starten.

Visionen må også være at genskabe bymidten og tunnellægge motorgaden, så Odense ikke i al evighed skal fremstå som en overskåret provinsby, der foretrækker de halve løsninger for de hele. Kan et multihus på havnen blive starten på en sådan udvikling, og det tror vi på, støtter vi gerne denne placering.

MEN VIGTIGST er det, at Odenses politikere nu gør op med berørings- og vælgerangsten - for sikkert er det, at protesterne nok skal komme - og søsætter multihuset. Nu handler det om at støbe fundamentet til en by, som både dens egne borgere og resten af Fyn kan være stolte af, og som med årene kan blive en så fornuftig forretning, at der også bliver råd til at forbedre den kommunale service.DET BLIVER der nemlig aldrig, hvis man tror, at man vedblivende kan hutle og spare sig igennem. Det kan man ikke.

Vis mod - og kom i gang.

Ja til multihus

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce