Indbruds- bølgen


Indbruds- bølgen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Julehandelen satte tilsyneladende ikke rekord - det tror da pokker, når man allerede få dage efter kan få alle gaverne til den halve pris - men det gjorde antallet af juleindbrud. Læssevis af danskere er vendt hjem til et ribbet hus, og der er ikke udsigt til, at ret mange af julens indbrud vil blive opklaret. Politiet har nemlig ikke mandskab til det. Vi må prioritere, lyder det - et ord, der på nudansk bliver brugt som pseudonym for ringe service, som vor Nyborg redaktør så rammende konstaterede i sin kommentar forleden.

Nu kan politiet naturligvis ikke rende til revl og krat. Mange småindbrud kan klares direkte med forsikringsselskabet. Men en husejer i netop Nyborg var udsat for en grov fejlprioritering, da fire indbrudstyve fik lov til at stikke af i ro og mag, skønt et vidne tippede politiet, mens tyvene var i færd med at tømme huset for møbler, fladskærme og computere.

Først dagen efter fandt en patruljebil vej til Nyborg, og da var tyvene naturligvis over alle bjerge. Det ville de muligvis have været alligevel, men krænkende for retsbevidstheden er det, at den slags kan ske. I teorien kunne husets ejer, som han selv sagde, jo have ligget bagbundet derinde sammen med sin familie. Men vi må hver dag lave benhårde prioriteringer, erklærede lederen af Fyns Politis vagtcentral - inden tonen den følgende dag blev en anden, og politiet sagde undskyld.

Men nuvel - fejl kan ske, og vi har vist endnu til gode at se visdommen i politireformen, der blandt andet skulle betyde mange flere betjente på gaden.

Man må spørge, i hvilke gader disse mange flere betjente mon færdes? I Nyborgs er det i hvert fald ikke, for reformen har kostet døgnbemandingen på byens politistation, og da tyvene jo også læser avis, ved de udmærket, at hjælpen i stedet skal komme fra Odense - hvis den da kommer - og at det tager sin tid.

I avisen i går fik tyvene så yderligere den serviceoplysning, at der nu også er frit spil i dagtimerne i Nyborg - idet det lokale politi er gået på jule- og nytårsferie. Om det så også er politireformens og politikernes skyld, eller om det blot er udtryk for dårlig lokal planlægning, er uklart. Men fikst er det ikke at lukke stationen i den kriminelle højsæson - og midt i efterforskningen af sagen om de såkaldte køkkerullebomber, der kan sende en mand til himmels på ingen tid. Nu må den videre jagt på bomberne vente til den 4. januar, når overarbejdspuklen, blandt andet fra klimatopmødet, er afviklet. Vi troede i øvrigt, at klima-overarbejdet skulle honoreres og ikke afspadseres - men det var altså ikke tilfældet.

Så mens politiet ferierer - eller prioriterer, som det hedder - må hver enkelt husejer overveje, hvad han kan gøre for at forhindre de indbrud, der er blevet mere almindelige, nu bankerne og tankstationerne er blevet mindre attraktive.

Et mørkt hus er ingen god idé, men det er en alarm og en hjælpsom nabo, der kan flytte rundt på bil, cykel og skraldespand og få huset til at se beboet ud. Trist, at det er nødvendigt at gøre en fæstning af sit hjem - men det er det, så længe det ikke er lykkedes at fjerne årsagerne til de mange indbrud. De bunder som regel i almindelig fattigdom eller - oftere - i mangel på penge til stoffer. Problemer, der kun kan løses politisk.

Men det er en helt anden historie.

Indbruds- bølgen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce