Hvem sagde service?


Hvem sagde service?

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Den mildt sagt elendige behandling, Udlændingeservice har givet landmand Lars Kristensen og hans kone fra Dalby, er kun et enkelt udtryk for, at der er noget rivende galt i Udlændingeservice.

Og det er langtfra det værste eksempel på en særdeles kritisabel administration i denne styrelse under Integrationsminmisteriet, der er sat til at administrere udlændingelovgivingen.

Det er selvklart utilstedeligt, at ægteparret på Hindsholm foreløbig har skulle vente 10 måneder på et svar om opholdstilladelse til hustruens handicappede datter. Et svar der burde kunne gives på få dage, fordi ønsket er så indlysende rimeligt.

Udlændingeservice har dog erkendt den alt for lange ventetid, og at der nu vil komme et svar. Det må man så håbe vil blive tilfældet og samtidig spørge, hvad var der sket, hvis ægteparret ikke var gået til Stiftstidende?

Langt alvorligere er trods alt de anklager for misinformation og ulovlig forvaltning, som Berlingske har påvist i en række artikler, der foreløbig har fået ombudsmanden af egen drift til at se på Udlændingeservice servicering - eller hvad man nu skal kalde det - af borgere, der henvender sig.

Af en endnu ikke afklaret grund har Styrelsen således undladt at oplyse om gældende EU-regler (som også Danmark naturligvis skal følge) gør det nemmere at få en ægtefælle til Danmark end de regler, som Styrelsen oplyser om.

Yderligere er det kommet frem, at ansvaret er ministeriets og i sidste ende integrationsministerens.

Seneste kritik kommer fra kommunerne, som siger, at vejledningen om administrationen af den stadig strammere udlændingepolitik er mangelfuld - en sag, der muligvis også havner på ombudmandens bord.

Kritikken af flygtningepolitikken og forvaltningen af den er ved at udvikle sig til regeringens og specielt Birthe Rønn Hornbechs Akilleshæl - nogle taler endog om en ny Tamilsag.

Dansk Folkeparti har som modstandere både af indvandring og EU sine egne kartofler at hyppe og fører sig stadig mere selvbevidst frem. Man truer Anders Fogh Rasmussen med ikke fortsat at støtte regeringen, hvis den bøjer sig for EU's regler for familiesammenføring.

I røret om Udlændingeservice spiller Birthe Rønn Hornbech som minister en central figur - desværre også en ynkelig figur!

På intet tidspunkt har hun villet udtale sig. Denne ellers så djærve og veltalende dannerkvinde optræder nu som en forfulgt uskyldighed, eller skulle man sige: som en skallesmækkende mimose.

Lige så frygtløs og rapmundet, hun var som menigt folketingsmedlem, lige så ynkværdig optræder hun som ansvarlig minister. På rekordtid har hun tillært sig sin mesters ord: Der er ikke noget at komme efter.

Må vi be´ om den gamle Birthe!

Udlændingeservice

Sagen fra Hindsholm er kun et enkelt eksempel på en højst kritisabel sagsbehandling i Udlændingeservice.Administrationen af indvandrerlovgivningen er ved at udvikle sig til regeringens Achilleshæl. Og Birthe Rønn Hornbechs rolle er direkte pinlig.

Hvem sagde service?

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce