Haarders afvisning


Haarders afvisning

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Bertel Haarder er regeringens trumfkort. Han har gennemført regeringens løfter før valget om færre flygtninge, og det er meget bemærkelsesværdigt lykkedes ham uden at fremstå som en kynisk politiker.

Han har indtil nu været den tålmodige højskolelærer, der argumenterer, lytter og overbeviser. Dermed er det også lykkedes ham at bevare sin troværdighed, skønt dele af hans politik ikke har meget med grundtvigsk frisind at gøre.

IKKE MINDST på det seneste synes han imidlertid at være kommet langt fra sin vej. Enhver kritik af den omstridte 24-års regel og det såkaldte tilknytningskrav, der skal forhindre tvangsægteskaber, fejes af bordet som "vrøvl". Forslag fra sagkyndige om andre måder at nå samme mål afvises tilsvarende som "naive".

Nu er det ingen ringere end Europarådets kommissær for menneskerettigheder, der er ude med kritikken. I betragtning af, hvor travlt Danmark altid har haft med at pege fingre af andre lande, burde Haarder huske det kloge råd om, at "når nogen kritiserer dig, kan du jo altid tænke over, om de ikke har bare lidt ret".

NÅR DER ER grund til at advare Bertel Haarder mod den magtens arrogance, der synes at have bemægtiget sig ham, er det dels fordi Danmarks omdømme lider skade i disse år på grund af regeringens rigoristiske politik, dels fordi netop 24-års reglen og tilknytningskravet nu også undsiges af hjemlige sagkyndige, der har problemerne inde på livet.

Senest er det sket af Landsorganisationen af kvindecentre, der hidtil har været tilhænger af 24 års-reglen og dermed Haarders allierede. Den mener ikke, at de 24 år er det bedste værn mod tvangsægteskaber og peger i stedet på en bedre rådgivning af de unge og deres forældre

Andre føjer til, at det jo allerede med den eksisterende lovgiving er muligt at retsforfølge ægtepar, der tvinger deres datter ind i et ægteskab, fordi tvangsægteskaber er kriminaliseret i den gældende logivningen.

DER ER SÅLEDES mange uafklarede spørgsmål omkring de spærreregler, et flertal i Folketinget har opstillet.

Derfor er det på tide, at der skabes klarhed over, hvor mange tvangsægteskaber, der rent faktisk indgås. Og hvordan man kan skelne mellem tvangsægteskaber og arrangerede forbindelser.

Kritikerne påstår, at antallet af danske statsborgere, der får deres borgerettigheder krænket, fordi de ikke må gifte sig med en udlænding, er langt større. Rammer vi de forkerte, eller er det hele i virkeligheden stor ståhej for ingenting?

I HVERT FALD hersker der usikkerhed, og det må derfor hilses med tilfredshed, at advokater nu beder domstolene afgøre, om vi - som Europarådet mere end antyder - krænker konventioner, vi er forpligtet af.

Specielt da tvangsægteskaber nu er ved at blive afgørende for, hvilke danske partier der efter valget skal indgå ægteskab, er klarhed nødvendig.

Tvangsægteskab: Det må afklares, om den omstridte 24 års-regel strider mod internationale konventioner, og om den i det hele taget forhindrer de tvangsægteskaber, alle er imod.

Haarders afvisning

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce