Guruen afsløret


Guruen afsløret

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Det er sygt, udbrød en spontan Uffe Ellemann-Jensen, da Jyllands-Posten forelagde ham de sensationelle oplysninger om Mogens Amdi Petersens liv i overdådig luksus på en privat tropeø ud for Miami.Og sådan tænkte de fleste nok, da Århus-avisen afslørede Tvind-guruens vilde luksustilværelse for penge, som hans tilhængere møjsommeligt har skrabet sammen – i den tro, at de skulle hjæpe verdens fattige.Nok har der længe cirkuleret rygter om, at Amdi levede det søde liv på en tropeø. Men at se billeder af hans bolig – på 810 kvadratmeter og til en markedsværdi af 50 millioner kroner – kom nok som et chok. Det stemte ikke helt med historien om skoleinspektørens søn fra Ringe, som selv blev lærer, men som først og fremmest lod sig gribe af ungdomsoprørets smukke idealer om at skabe lighed.

RIGTIG MANGE blev fascineret af den karismatiske unge lærer, der i sit kollektiv på Hunderupvej i Odense blandt mange andre samlede unge politikerspirer som Niels Helveg Petersen og Ritt Bjerregaard. Dem lykkedes det ham nu ikke at forføre – men bedre gik det med tusindvis af andre, der i den gode sags tjeneste gav – og giver – Tvind fuldmagt til at bruge alt, hvad de tjener og arver.

UNGDOMSOPRØRETS mange kritikere kan i dag tilfredse konstatere Amdi Petersens dobbeltmoral. Men for hans mange tilhængere og beundrere – som rækker langt uden for hans naturlige kreds – må hans forræderi gøre ondt langt ind i sjælen.Spørgsmålet er, hvordan disse beundrere og tilhængere nu vil reagere. Vil de afvise det hele som endnu en ond hetz – og sige, at hvordan de ”aflønner” deres leder ikke rager andre? Eller vil de anlægge sag mod guruen? Sagkyndige mener, at en sådan sag kan vindes. Fuldmagten, som de har givet Tvind, dækker nemlig ikke, at lederen skal leve i luksus, mens de selv frister en tilværelse som fattigmunke.

DET BØR ikke forbavse, hvis Tvinds mange medarbejdere yderligere slutter op om deres guru. Med Tvind, som vi hidtil har kendt imperiet, står vi over for en sekt, der kun yderligere rykker sammen og lukker øjnene, når den møder fjendtlige blikke udefra.For alle andre er det svært at forstå. Den tanke, at noget kan blive så helligt for menensker, at de giver deres liv – bogstaveligt, som vi så det den 11. september, eller åndeligt og materielt som i Tvind-imperiet – ligger uden for vores fatteevne. Hvor rådvilde vi bliver, viste daværende undervisningsminister Ole Vig Jensens behjertede, men skibbrudne forsøg på at komme Tvinds økonomiske transaktioner til livs.

Forhåbentlig går det bedre denne gang. Tvinds koder er knækket, siger politiet. I hvert fald er Amdi Petersen afsløret som forræder af sine egne idealer.

Guruen afsløret

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce