Grænsehandelen


Grænsehandelen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Spiritus

Når skatteministeren bebuder, at afgifterne på hård spiritus må sættes ned herhjemme fra år 2003 som led i en harmonisering af afgifterne i EU, bringer det mange sundhedsapostle til fortvivlelse.

Det er da rigtigt, at der drikkes meget i Danmark, men det er en almindelig erfaring, at muligheden for grænsehandel ikke påvirker forbruget, kun mulighederne for dem, der bor nær grænsen, for at få varerne billigere. Heller ikke skatteministerens udtalelse om, at spiritusafgiften skal sænkes, fordi smugleriet er vokset, efter at grænserne er blevet åbnet, duer nogen steder.

Afgiftssystemet skal tilpasses vore nabolandes som led i de aftalte harmoniseringer i EU, og for at vi kan undgå de uhensigtsmæssige forvridninger i beskæftigelse og handel, som i årtier har været et stort problem. Derfor skulle skatteministeren hellere se skattelovgivningen i et større perspektiv og få nedsat afgifterne på øl og vin, som i stride strømme, og fuldt legalt, passerer grænsen hver dag. Lidt pilleri ved spiritusafgiften er nærmest kun at gøre grin med folk.

Grænsehandelen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce