God tur til Paris

Foto: Tegning: Mikkel Damsgaard

God tur til Paris

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Her til formiddag starter en større karavane af motionscykelryttere og servicefolk - næsten 200 i alt - fra Ringe med kurs mod Paris. Cykelturen vil vare en uge. Den er inddelt i syv daglige etaper på i gennemsnit 180 kilometer, og efter 1250 kilometer ankommer feltet til den franske hovedstad fredag eftermiddag.

Alle deltagere kører for Team Rynkeby, et cykelhold, som i 2002 startede i det små blandt ansatte på virksomheden Rynkeby Foods i Ringe.

I forhold til 2007 er antallet af deltagere mere end tredoblet, og der er ingen tvivl om, at den eksplosive stigning i interessen, både fra ryttere og medier, har givet Rynkeby Foods masser af god markedsføring. Men denne gevinst skal være den midtfynske virksomhed vel undt.

Med et moderne udtryk har Rynkeby Foods fundet et koncept, der både rammer en tidsånd og er uden mislyde.

Det store felt består af Rynkeby-ansatte, venner og forretningsforbindelser, tidligere cykelstjerner samt mediefolk og kendte politikere - de to grupper, der skal sikre den offentlige interesse.

Primært kun hvad angår politikere og mediefolk har folkene bag cykelprojektet været opsøgende - ud fra den realistiske erkendelse, at kendte mennesker tiltrækker den opmærksomhed, som er påkrævet for at skabe interesse hos mulige sponsorer.

Ifølge Team Rynkeby er lysten til at cykle de 1250 kilometer til Paris så overvældende, at mange allerede er på venteliste til løbet i 2009.

Team Rynkeby rammer plet med kombinationen af en spændende fysisk udfordring for feltets flertal af uprøvede og uskolede ryttere og turens rigtig gode formål: At samle penge ind til Børnecancerfonden. År for år er overskuddet vokset, og i år kan Team Rynkeby aflevere mellem én og halvanden million kroner

Den oprindelige idé med cykelturen til Paris var at følge den afsluttende etape i Tour de France - etapen, der slutter i hjertet af Paris.

Paradoksalt, men alligevel logisk, er dette formål nu skubbet i baggrunden - godt hjulpet af de højt betalte cykelstjerner, som stadig forsøger at snyde sig til resultaterne. Den uendelige række af dopingskandaler svækker tour'ens troværdighed, og samtidig er Team Rynkeby vokset til at være bæredygtig i sig selv.

"Vi er de sidste rene ryttere i Europa" lød omkvædet på Team Rynkebys slagsang i 2007, i øvrigt forfattet af nuværende finansminister Lars Løkke Rasmussen, som dermed afslørede sig som en bedre politiker - og cykelrytter - end sangskriver.Forhåbentlig er Løkkes omkvæd overdrevet, men for almindelige mennesker med behersket motionstrang rummer linjerne den inspiration, at de fleste med en seriøs forberedelse sagtens kan byde sig selv en betragtelig fysisk prøvelse. Til gavn og glæde for ens eget fysiske og psykiske velvære. Og måske også til gavn for et godt formål.

Alt har sin tid, og på et tidspunkt vil mediernes og sponsorernes interesse begynde at dykke. En nordøstlig vind i ryggen er der ikke udsigt til. Men der må gerne være medvind for Team Rynkeby i mange sæsoner endnu. God tur til Paris!

God tur til Paris

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce